بررسی وضعیت بخش های عمده اقتصادی استان زنجان از نظر ایجاد ارزش افزوده طی برنامه چهارم توسعه(رهیافت انتقال- سهم)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس اقتصاد توانمند سازی اصلاح رفتارهای اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: EEBM01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد غفاری فرد

ا ستادیار گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین زهرا

سمیرا حاتمی

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین زهرا

چکیده

رشد اقتصادی یکی از مهمترین اهداف کشورهای درحال توسعه است. رشد و توسعه مناطق مختلف از مسایل اساسی تئوریهای اقتصادی منطقهای با توجه به توانمندیهای موجود در هر استان میباشد. تدوین برنامههای توسعه ملی و منطقهای و تجزیه تحلیل روند تولید و ساختار آن در بخشهای عمده فعالیت استان مستلزم شناخ ت دقیق استعدادها و مزیت نسبی بخشها و ترکیب آنها در استان میباشد. در این مقاله با استفاده از روش انتقال _سهم و شاخص ضریب مکانی LQ به بررسی عملکرد اقتصادی استان زنجان و تشخیص بخشهای مزیتدار و پایهای استان طی دوره زمانی 1383 - 1389 پرداخته شده.نتایج نشان میدهد بخش ماهیگیری، حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات و بهداشت و مددکاری اجتماعی ، دارای اثر سهم منطقهای مثبت بوده که بیانگر مزیت نسبی بخشها میباشد و به دلیل اینکه اثر انتقال کل آنها بیشتر از اثر ملی مربوطه میباشد این بخشها از بیشترین امکانات و فرصتها جهت خلق ارزش افزوده، برخوردار میباشند و بعنوان محرکهای رشد اقتصادی استان محسوب میشوند. درسال 3131 فعالیتهایکشاورزی، صنعت، ساختمان، اداره عمومی و خدمات شهری، آموزش، بهداشت و مددکاری اجتماعی و سایر خدمات عمومی اجتماعی شخصی و خانگی از بین فعالیتهای پانزدهگانه جزء فعالیتهای پایهای (صادراتی) استان محسوب میشوند.

کلیدواژه ها

استان زنجان، مزیت نسبی، انتقال_سهم، ضریب مکانی و اثر منطقه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.