سنتز FSM-16 از خاکستر برگ ضایعاتی نخل Phoenix dactylifera

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نانوفناوری در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: NANOCONF01_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 790
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمد صنعتی

استادیار گروه محیط زیست، پژوهشکده خلیج فارس ، دانشگاه خلیج فارس

نادر بهرامی فر

استادیار گروه محیط زیست، گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس

زهرا مهربان

استادیارگروه تکنولوژی های نوین، پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش

حبیب الله یونسی

دانشیار گروه محیط زیست، گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

در سالهای اخیر به دلیل کاربرد فراوان مواد متخلخل در فرآیندهای کاتالیزوری، جداسازی، سنسورها وغیره، سنتز، شناسایی و کاربرد این مواد جدید مورد توجه فراوان قرار گرفته است. از بین مواد متخلخل ترکیبات با اندازه حفرات نانو مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. میزان تولید خرما در ایران یک میلیون تن در سال میباشد که پس از مصر مقام دوم را دارد و از نظر سطح زیر کشت با 240 هزار هکتار مقام نخست در دنیا را به خود اختصاص داده است. در این تحقیق، ابتدا سیلیس بیشکل از برگ نخل Phoenix dactylifera استخراج و سپس میانحفره FSM-16 از آن تهیه گردید. با استفاده از دستگاه های XRD, SEM, BET, TEM خصوصیات سیلیس استخراج شده و میانحفره مورد بررسی قرار گرفت. با آنالیز BET و BJH خاکستر و میانحفره مشخص گردید که به ترتیب سطح ویژه 60/284 و 919/507 متر مربع و اندازه ذرات 5/086 و 3/775 نانومتر گردید. الگوی به دست آمده از XRD شش وجهی بودن میان حفره را نشان داد در ضمن نتایج به دست آمده از دستگاه TEM آن را نیز تایید کرد.

کلیدواژه ها

خاکستر برگ نخل ، سیلیس بیشکل ، میان حفره FSM-16

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.