مطالعه آزمایشگاهی تاثیر نانو ذرات سیلیکا و اکسید آهن در میزان بازیابیگاز دی اکسید کربن درون نانوسیالات با استفاده از تماس دهنده هایغشایی الیاف توخالی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نانوفناوری در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: NANOCONF01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1085
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمان پیروی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، دانشگاه شیراز

پیمان کشاورز

استادیار، دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، دانشگاه شیراز

داریوش مولا

استاد، دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، دانشگاه شیراز

چکیده

امروزه یکی از مهمترین مسائل زیست محیطی، افزایش ورود گازهای گلخانه به اتمسفر می باشد. در بین گازهای گلخانه ای، دی اکسید کربن به دلیل داشتن بالاترین زمان ماند و بیشترین مقدار در اتمسفر مهمترین گاز گلخانه ای محسوب می شود. در این تحقیق، تاثیر نانو ذرات سیلیکا و اکسید آهن در میزان بازیابی گاز دی اکسیدکربن درون نانو سیالات با استفاده از تماس دهنده غشایی آبگریز از جنس پلی پروپیلن، در دبی های مختلف گاز و مایع بررسی شده است. نتایج حاصل از آزمایشات بیانگر آن است که حضور تنها 0/1 درصد وزنی نانو ذرات در مایع جاذب، سبب افزایش چشمگیر جذب کربن دی اکسید خواهد شد. که در این میان نانو سیال پارامغناطیس اکسید آهن ( Fe3O4) نسبت به نانو سیال سیلیکا (SiO2) جذب بالاتری را از خود نشان می دهد. به طوری که نانو سیال اکسید آهن در دبی های پایین، تا 45 درصد نسبت به آب مقطر، درصد حذف CO2 را بالا می برد. در حالی که نانو سیال سیلیکا در شرایط مشابه، درصد حذف CO2 را به میزان 25 درصد نسبت به آب مقطر افزایش می دهند.

کلیدواژه ها

جذب کربن دی اکسید، تماس دهنده های غشایی الیاف توخالی، نانو سیلیکا ، نانو اکسید آهن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.