بادگیر و نقش آن در معماری پایدار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی معماری ،مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARUES02_197
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1569
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی شریفی

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات همدان

حسین حبیبی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

فاطمه موحدی راد

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

چکیده

یکی از اجزای بناهای بومی ایران در اقلیم گرم بادگیر است که بعنوان یک سیستم سرمایشی ایستا، تهویه مطبوع را با استفاده از انرژی تجدید پذیر باد فراهم می آورده است . بادگیر از شاهکارهای معماری ایران محسوب می شود کهقدمت و پیشینه استفاده از آن در ایران به علت قرار گیری آن در مرتفع ترین بخش بنا یا به عبارتی اولین قسمتی که در معرض تخریب قرار دارد، نامعلوم مانده است . برخی اشخاص آنرا بیش از فایده تهویه، از جنبه تزیینی مهم میپندارند؛ ولی حقیقت این است که در عین زیبایی و زینت بخشودن به ساختمان، نقش بس موثر و ارزنده در چگونگی تهویه فضای درونی ساختمان ها و خنک کردن سرداب ها و آب انبار ها دارد ..معماری بادگیرها و عملکردآنها که در سرمایش طبیعی بناها در این مناطق موثر بوده اند، نشان از نبوغ معمارانی دارد که در طراحی و ساخت آنها نقش داشته اند . بادگیر در کشورهای همسایه و مجاور ایران به ویژه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس همچون امارات که قدمتی پنجاه ساله دارند و همچنین در شمال آفریقا نظیر مصر استفاده شده است محور اصلی پژوهش بر بررسی توصیفی - تحلیلی استوار است و نتایج آن به مدد استنتاج از اسناد و متون تاریخی بدست آمده است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.