بررسی صفات فیزیولوژیک و مورفولوژیک ارقام نخود تحت تاثیر مقادیر مختلف هیومیک اسید
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی الکترونیکی دستاوردهای نوین در علوم مهندسی و پایه
- کد COI اختصاصی: AEBSCONF01_628
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 806
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
چکیده
مواد آلی در تغذیه گیاهان، بهبود کیفیت خاک، اصلاح ساختار فیزیکی، تهویه و ذخیره آب، و سهولت نفوذ وگسترش ریشه در اعماق وسطح خاک نقش دارند. اثرات مواد آلی با توجه به خصوصیات خاک وعوامل منطقه از منطقه ای به منطقه دیگر ممکن است متفاوت باشد، در نتیجه در مدیریت مواد آلی بایستی به کلیه عوامل تاثیر گذار توجه نمود. این آزمایش در سال1392 به منظور بررسی تاثیر مقادیر مختلف اسید هیومیک بر روی عملکرد واجزای عملکرد وخصوصیات رشدی نخود به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی و درسه تکرار در اراضی شرکت کشاورزی ران واقع در فیروزکوه انجام شد. در این آزمایش اسید هیومیک در چهار سطح صفر(شاهد) ،4/5،3،1/5کیلوگرم در هکتارروی سه رقم نخودILC 482 هاشم و آرمان، در سه مرحله 4-2 برگی 8-6 برگی و اوایل مرحله گلدهی ، محلول پاشی گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که مصرف اسید هیومیک روی صفات ارتفاع بوته، قطر ساقه، طول ریشه اصلی و میزان کلروفیل های aوbتاثیر معنی دار داشته است. در اثر مصرف 4/5 کیلوگرم در هکتار اسید هیومیک ارتفاع بوته تا52/11 سانتی متر افزایش یافت و در عدم مصرف ارتفاع حداکثر46/93 سانتی متر بود. بیشترین اندازه قطر ساقه (6/98 میلی متر) در مصرف 3کیلوگرم در هکتار اسید هیومیک به دست آمد،همچنین کمترین اندازه قطر ساقه مربوط به عدم مصرف ( شاهد) با مقدار5/94 میلی متر بوده. بیشترین مقدار کلروفیل کل (1/41 میلی گرم به ازای هر گرم وزن تر برگ) در مصرف4/5 کیلوگرم در هکتاراسید هیومیک حاصل گردید وکمترین میزان تولید شده ( 59 /. میلی گرم به ازای هر گرم وزن تر برگ) مربوط به مصرف اسید هیومیک (شاهد) بود.کلیدواژه ها
عملکرد، ارتفاع، نخود، کلروفیلاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.