اندازهگیری علفکش فنوکساپروپ پی اتیل در نمونههای آبی با استفاده ازکروماتوگرافی گازی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی الکترونیکی دستاوردهای نوین در علوم مهندسی و پایه
  • کد COI اختصاصی: AEBSCONF01_613
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 750
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرجس رحیمی زیواری

دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی تجزیه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

علی اصغر امیری

استادیار گروه شیمی دانشکده علوم دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز،

عبدالرضا خواجه زاده

استادیار گروه شیمی دانشکده علوم دانشگاه آزاد اسلامی داراب

چکیده

فنوکساپروپ- پی اتیل به عنوان یک علف کش برای علفهای هرز باریک برگ استفاده میشود که با جلوگیری از سنتز آنزیم لازم برای تشکیل لیپید باعث مرگ علف میگردد. کاربرد روزافزون این ترکیب از یک طرف و پایداری آن در محیط و خاصیت سمی شدید آن از طرف دیگر ارائه یک روش مناسب جهت استخراج و اندازهگیری سریع و دقیق اینآفت کش را در نمونههای مختلف بسیار حائز اهمیت میکند. از روش استخراج مایع - مایع هموژن به منظور تخلیص و پیشتغلیظ این ترکیب از نمونههای آبی استفاده شد و اندازهگیری آن با روش کروماتوگرافی گازی با آشکارساز یونش شعلهای انجام شد. اثر متغیرهای تجربی نظیرpH نمونه و غلظت الکترولیت به منظور بهینهسازی شرایط استخراج مایع - مایع هموژن بررسی شد. شرایط مناسب برای جداسازی و اندازهگیری فنوکساپروپ پی اتیل با استفاده از روش GC،شامل ستون مویینه DB-1 که از فاز ساکن 100% دی متیل پلی سیلوکسان تشکیل شده بود و گاز هلیوم به عنوان فاز متحرک بدست آمد. پارامترهای تجربی از قبیل حد تشخیص، دقت روش و محدوده خطی نیز تعیین شدند. حد تشخیص، دقت و محدوده خطی به ترتیب 0/008 میکروگرم برمیلیلیتر،3/3 درصدو 20-0/01 میکروگرم بر میلیلیتر حاصل شد. میزان بازیابی علفکش فنوکساپروپ پی اتیل با استفاده از اجرای این روش برای نمونه های حقیقی 95 تا 96 درصد بدست آمد.

کلیدواژه ها

فنوکساپروپ پی اتیل، نمونه های آبی، کروماتوگرافی گازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.