ارزیابی پایداری سد های خاکی با ریش های تعادل حدی (مطالع موردی: سدخاکی قلعه چای)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی الکترونیکی دستاوردهای نوین در علوم مهندسی و پایه
  • کد COI اختصاصی: AEBSCONF01_391
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 948
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ربانی فر

کارشناسی ارشد مهندسی عمران، آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد

میکائیل یوسف زاده

هیئت علمی گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد

فرزانه حقوقی دوست

کارشناسی ارشد مهندسی آبیاری و زهکشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مهران ملکی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران ، اب دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه

چکیده

ازآن جایی که تحلیل پایداری یک سد خاکی بعد از انجام مطالعات کامل و طراحی اصولی و انتخاب مصالح مناسب جهت قسمت های مختلف آن انجام می گیرد، لذا به کارگیری روشی دقیق و واقع بینانه ای برای تحلیل پایداری سد، دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد. در این تحقیق روش ای مختلف محاسبه پایداری سدهای خاکی که مبتنی بر روش های تعادل حدی می باشند. جهت مقایس روش های مختلف محاسبه پایداری، مطالعه موردی بر روی سد خاکی قلعه چای انجام شده. برای این منظور از نرم افزارGeo Studio قسمت SLOPE/W استفاده شده است. به این ترتیب که این سد، توسط نرم افزار و با روش های مختلف تحلیل گردید و برای هر روش عدد پایداری (ضریب اطمینان) مربوطه به دست آمد لازم به ذکر است این تحلیل در حالت های پایان مرحله ساخت و پیش از آبگیری، در حال تراوش پایدار و بعد از آبگیری و نیز حالت افت سریع سطح اب انجام شده است. از نتایج تحلیل این سد خاکی مشاهده شده که روش جانبو کمترین عدد پایداری بالادست و پایین دست را در مقایسه با روش های دیگر محاسبه کرد این بدان معنی است که این روش واقع بینانه ترین و مطمئن ترین روش در تحلیل شیب های بالادست و پایین دست می باشد، چرا که هم پایداری سد را در مقایسه با ضریب اطمینان توصیه شده تامین می کند و هم کمترین اختلاف را با این ضریب دارد و نیز از نتایج پایداری بالادست در حالت افت سریع مخزن، ملاحظه می شود که تاثیر فشار اب حفره ای در پایداری بالادست سدهای خاکی بسیار مهم است.

کلیدواژه ها

پایداری، سد خاکی، ضریب اطمینان، تعادل حدی، روش جانبو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.