بررسی اثر سه متغیر دما ، زمان و حجم حلال مصرفی بر میزان استحصال روغناز کبد ماهی قزل آلا

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی الکترونیکی دستاوردهای نوین در علوم مهندسی و پایه
  • کد COI اختصاصی: AEBSCONF01_365
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 782
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه زارع کاظم آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی ، صنایع غذای، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

سیدابوالحسن علوی

استادیار دانشکده فنی و شیمی ، صنایع غذای، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

امیر حیدری نسب

استادیار دانشکده فنی و شیمی ، صنایع غذای، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

روغن کبد ماهی منبع قابل دسترسی و آسانی از اسیدهای چرب چند غیر اشباع بلند زنجیر PUFAs می باشد. این اسیدهای چرب در سلامت انسان نقش به سزایی دارند و دارای اثرات مهمی در جلوگیری از ابتلا به بیماری قلبی و عروقی، فشار خون و...می باشند. در این تحقیق از کبد ماهی قزل آلا به عنوان یکی از پسماندهای باارزش ماهی جهت استخراج روغن استفاده گردید. در مطالعه حاضر ابتدا به روش حلال، با استفاده از سیستم سوکسله و توسط محلول نرمال هگزان روغن گیری انجام شد و تاثر پارامترهای دما، زمان و حجم حلال مورد استفاده جهت استخراج بر روی میزان روغن استخراج بر روی میزان روغن استخراج شده از کبد ماهی قزل آلا مورد بررسی قرار گیرد. فرایند روغن گیری در دماهای 50، 60 و 68درجه سانتی گراد و در مدت زمان های 1، 2، 3 و 4 ساعت انجام شد. بررسی تغییرات حجم حلال 150، 200 و 250 میلی لیتر نیز در شرایط بهینه دما و زمان انجام شد در نهایت تاثیر مستقیم افزایش دما و زمان و در درجه کمتری تاثیر مستقیم افزایش حجم حلال بر روی افزایش میزان روغن استحصال شده از کبد ماهی مشخص گردید.

کلیدواژه ها

استخراج روغن، سیستم سوکسله، کبد ماهی قزل آلا، شرایط بهینه استخراج

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.