بررسی تاثیر وجین و کودزیستی بر عملکرد ارقام مختلف سور گرم

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی الکترونیکی دستاوردهای نوین در علوم مهندسی و پایه
  • کد COI اختصاصی: AEBSCONF01_238
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 665
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اردشیر پاپایی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

مسعود رفیعی

استادیار پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی استان لرستان

علی خورگامی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی تاثیر وجین و کودزیستی میکوریز بر عملکرد و خصوصیات زراعی سور گرم علوفه ای و استفاده از خلاء زمانی در تابستان پس از برداشت محصولات پاییزه و شرایط آب و هوایی منطقه در تابستان 1392 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد به اجرا درآمد. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در 36 کرت و هر کرت 6 مترمربع و با تراکم 200 بوته در مترمربع و با فاصله کاشت 1 سانتی متر روی خطوط انجام پذیرفت. فاکتورها شامل رقم در دو سطح اسپیدفید و پگاه به عنوان فاکتور اصلی و فاکتورهای فرعی کود و مدیریت علف هرز کود شامل کود میکوریز به مقدار 833 کیلوگرم در هکتار و کودمرغی 5000 کیلوگرم در هکتار و کودشیمیایی npk (اوره 100 کیلوگرم در هکتار، پتاس 100 کیلوگرم در هکتار و فسفر 250 کیلوگرم در هکتار) بودند. در طول دوره رشد آبیاری به موقع هر 10-7 روز یکبار و هنگام برداشت علوفه از هر کرت خصوصیاتی از قبیل ارتفاع بوته، تعداد برگ، قطر ساقه، تعداد گره، طول میان گره، وزن ترگیاه، وزن تربرگ، وزن ترساقه، نسبت وزن برگ تر به ساقه تر و عملکرد علوفه تر اندازه گیری و محاسبه گردید. و بعد از عملیات خشک کردن به وسیله آون با 70 درجه سانتی گراد به مدت 48 ساعت صفاتی از قبیل: وزن خشک گیاه، وزن خشک برگ، وزن خشک ساقه، نسبت وزن خشک برگ به ساقه خشک، درصد رطوبت و عملکرد علوفه خشک توزین و محاسبه گردید. نتایج نشان داد که اثر علف هرز بر روی عملکرد علوفه خشک در سطح 1% معنی دار بود. و بیشترین عملکرد علوفه خشک رقم پگاه با کود میکوریز با وجین به مقدار 23795/2 کیلوگرم در هکتار و رقم پگاه با کود مرغی به مقدار 20075/5 کیلوگرم در هکتار و رقم اسپیدفید با کود مرغی با وجین به مقدار 18803/3 کیلوگرم به خود اختصاص دادند.

کلیدواژه ها

سور گوم، وجین، کود زیستی میکوریز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.