اثر استفاده از الگوریتم های کنترل توپولوژی بر روی کد گذاری شبکه و حداکثر جریان قابل عبور شبکه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی الکترونیکی دستاوردهای نوین در علوم مهندسی و پایه
  • کد COI اختصاصی: AEBSCONF01_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1090
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد خلیلی درمنی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین

سحر شریفیان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین

چکیده

شبکه های حسگر بی سیم از تعداد زیادی گره حسگر با انرژی محدود تشکیل شده اند که به تناسب کاربرد ممکن است در محیط های متغیر از نظر شرایط فیزیکی و تا حد زیادی غیر قابل پیش بینی به کار گماشته شوند. برای افزایش کارایی این شبکه ها روش های مختلفی مطرح می باشد. کنترل توپولوژیکی از روش هایی است که در شبکه های حسگر بی سیم به کار می رود که با کاهش دامنه ارسال گره های حسگر، باعث کاهش توان مصرفی، احتمال برخورد و پیچیدگی لایه پیوند داده ی گره های شبکه و هم چنین افزایش ظرفیت و کارایی شبکه حسگر بی سیم می شود. مسلما وقتی گره یایالی در شبکه توسط الگوریتم کنترل توپولوژی حذف می شود در میزان حداکثر جریان چند بخشی قابل انتقال تأثیر خواهد گذاشت. در گذشته دستیابی به حداکثر جریان چند بخشی قابل عبور قابل دستیابی نبوده و لذا اهمیت چندانی نداشت اما با معرفی کد گذاری شبکه که روشی برای دستیابی به حداکثر جریان قابل عبور می باشد این موضوع اهمیت پیدا کرده است. از آنجا که کاربردهایی نظیر کاربردهای ویدئویی نیاز به پهنای باند بالا دارند و اینگونه کاربردها در شبکه های حسگر بی سیم مطرح شده است، بنابراین بکارگیری کد گذاری شبکه در جریان های چند بخشی موجود در شبکه های حسگر بی سیم باعث صرفه جویی در مصرف پهنای باند شده و از طرف دیگر توان مصرفی شبکه های حسگر بی سیم را کاهش می دهد. در این مقاله به بررسی تأثیر استفاده از کد گذاری شبکه در شبکه هایی که از کنترل توپولوژی استفاده می کنند پرداخته شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهند که استفاده از کنترل توپولوژی باعث افزایش طول عمر و کاهش حداکثر جریان قابل عبور و توان مصرفی در شبکه می گردد. اما استفاده از کد گذاری شبکه در روش های مختلف کنترل توپولوژی باعث بهبود کارآیی می شود.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.