تأثیر پرایمینگ، ازتوباکتر و کود نیتروژنه بر شاخص های فیزیولوژیکی ذرت (S.C 704)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 533

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AEBSCONF01_091

تاریخ نمایه سازی: 6 آبان 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تأثیر پرایمینگ، ازتوباکتر و کود نیتروژنه بر شاخص های فیزیولوژیکی ذرت، این تحقیق در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی در سال زراعی 89 به اجرا درآمد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار با سه عامل، پرایمینگ در سه سطح شامل: شاهد یا بدون پرایمینگ، پرایمینگ بذر با آب مقطر و پرایمینگ با پلی اتیلن گلیکول 6000. کود زیستی ازتوباکتر در دو سطح شامل: مصرف و بدون مصرف و کود شیمیایی نیتروژن نیز در سه سطح شامل: 0، 225 و 450 کیلوگرم در هکتار اجرا شد. بر اساس نتایج آزمایش تأثیر پرایمینگ در بین شاخص های فیزیولوژیکی بر سرعت رشد محصول (CGR) و سرعت رشد نسبی (RGR) در سطح احتمال یک درصد معنی داری بود. اکثر کود زیستی ازتوباکتر بر شاخص سطح برگ (LAI)، سرعت رشد محصول (CGR) و سرعت رشد نسبی (RGR) در سطح احتمال یک درصد معنی دار ولی سرعت فتوسنتز خالص (NAR) معنی دار نشد. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که بیشترین سطح برگ (4/1)، سرعت رشد محصول (46/33 گرم بر متر مربع در روز) و سرعت فتوسنتز خالص (12/64 گرم در متر مربع در روز) مربوط به مصرف 450 کیلوگرم نیتروژن و بیشترین سرعت رشد نسبی (0/074 گرم بر گرم در روز) از تیمار آب مقطر و مصرف 450 کیلوگرم در هکتار کود نیتروژن بدست آمد.

نویسندگان

مسلم ابدالی

کارشناس ارشد آگرواکولوژی

رضا پیروز

کارشناس ارشد زراعت

معصومه میرزاوند

کارشناس ارشد زراعت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :