مقایسه اثرات ضدباکتریایی عصاره های متانولی ریشه و برگ گیاه شلغم بر روی تعدادی از باکتری های غذازی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی الکترونیکی دستاوردهای نوین در علوم مهندسی و پایه
  • کد COI اختصاصی: AEBSCONF01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 728
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی علیزاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، اهر، ایران

توحید طایری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، اهر، ایران

سجاد قلیپور

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه، دانشکده علوم پایه، دپارتمان میکروبیولوژی

شاهین علیزاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، دانشکده علوم پایه، دپارتمان شیمی آلی

چکیده

بیماری های عفونی از مهمترین بیماری های شایع در جهان هستند که بار مالی فراوانی را به جوامع بشری تحمیل می نمایند. آنتی بیوتیک های صناعی هرچند توانسته اند نقش مهمی را در درمان بیماری های عفونی ایفا نمایند، اما باعث بروز مشکلاتی نظیر مقاومت های میکروبی شده است که این امر میزان تقاضا برای استفاده از داروهای گیاهی را افزایش می دهد. این مطالعه با هدف مقایسه اثرات ضد باکتریایی عصاره های متانولی ریشه و برگ گیاه شلغم بر روی تعدادی از باکتری های بیماری زا صورت گرفت. در این مطالعه از گیاه دارویی .Brassica Napus L استفاده شد. پس از تهیه عصاره های الکلی ریشه و برگ گیاه، تاثیر غلظت های 20، 30، 50 و 400 میلی گرم بر میلی لیتراز این عصاره ها به روش انتشار از چاهک و تعیین MIC، بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، اشریشیا کلی و انتروکوکوس فکالیس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که عصاره متانولی ریشه شلغم در مقایسه با برگ شلغم خاصیت ضدباکتریایی بیشتری دارد. با این وجود ریشه و برگ گیاه، هردو از رشد باکتری های منتخب جلوگیری می کند. همچنین با ترکیب ریشه و برگ گیاه، اثرات ضدباکتریایی افزایش قابل ملاحظه ای دارد. قدرت مهارکنندگی رشد باکتری های منتخب، در ریشه شلغم بیشتر از برگ این گیاه است. با ترکیب کردن این دو اندام گیاه، قدرت مهارکنندگی نیز به صورت معنی داری افزایش می یابد. به منظور کاربرد بالینی این عصاره ها انجام تحقیقات بالینی ضروری است.

کلیدواژه ها

شلغم، عصاره متانولی، حداقل غلظت کشندگی باکتری، باکتری های غذازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.