بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره متانولی گیاه کندر بر روی تعدادی از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی الکترونیکی دستاوردهای نوین در علوم مهندسی و پایه
- کد COI اختصاصی: AEBSCONF01_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1528
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، اهر، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، دانشکده علوم پایه، دپارتمان میکروبیولوژی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، اهر، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات گیلان، دانشکده علوم پایه، دپارتمان میکروبیولوژی
چکیده
همزمان با پیشرفت در تولید داروهای شیمیایی جدید و آنتی بیوتیک های مختلف، به تدریج اثرات مضر این داروها ظاهر شدند و باکتری های بیماری زای متعددی به آنتی بیوتیک ها مقاومت نشان دادند. لذا بهره گیری از گیاهان دارویی به عنوان جایگزین داروهای شیمیایی و آنتی بیوتیک ها مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه با هدف بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره متانولی گیاه کندر بر روی برخی از باکتری های بیماری زا صورت گرفت. در این مطالعه از گیاه دارویی کندر با نام علمی Boswellia carteri استفاده شد. پس از استخراج عصاره متانولی گیاه، تاثیر غلظت های 400mg/ml، 200 mg/ml، 100 mg/ml،20 mg/ml از این عصاره به روش انتشار از چاهک و تعیین MIC، بر روی باکتری های ستافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، اشریشیا کلی و انتروکوکوس فکالیس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که عصاره متانولی گیاه کندر خاصیت بازدارندگی قابل ملاحظه ای بر روی باکتری های منتخب دارد. بدین صورت که این تاثیر برای باکتری های گرم مثبت به مراتب بیشتر از باکتری های گرم منفی بود. گیاه دارویی کندر دارای خاصیت ضدباکتریایی قابل ملاحظه ای بر روی باکتری های مورد استفاده دارد. به منظور کاربرد بالینی این عصاره ها انجام تحقیقات بالینی ضروری است.کلیدواژه ها
کندر، استافیلوکوکوس اورئوس، مقاومت میکروبی، اثر ضدباکتریاییاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.