بررسی بقاء عامل بیماری بلایت باکتریایی پنبه در اندام گیاهی آلوده
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی الکترونیکی دستاوردهای نوین در علوم مهندسی و پایه
- کد COI اختصاصی: AEBSCONF01_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1075
نویسندگان
استادیار پژوهش بخش تحقیقات گیاه پزشکی، موسسه تحقیقات پنبه کشور گرگان
چکیده
بلایت باکتریایی پنبه یکی از مهمترین عوامل خسارت زای پنبه می باشد و تقریبا در تمامی مناطق پنبه کاری دنیا وجود دارد. باکتری عامل بیماری قادر است در تمام مراحل رشد گیاه و به همه قسمتهایی هوایی بوته حمله نماید. آلودگی به بیماری معمولا از بذر و بقایای گیاهی تأمین می شود و گیاهان آلوده از این منابع آلوده کننده به عنوان کانونهای ثانویه بیماری بشمار می روند. در این پژوهش بقاء باکتری بیماری زا در اندام آلوده خشک و نگهداری شده در شرایط آزمایشگاه، بعد از 6 ماه و اندام گیاهی آلوده دفن شده در خاک گلدان تحت دو شرایط محیطی گلخانه و خارج از گلخانه (محیط آزاد) با استفاده از روش سنیور بررسی شد. نتایج بیماری زایی گیاهچه های پنبه رقم بومی در گلخانه نشان داد که باکتری عامل بیماری پس از 6 ماه در اندام خشک گیاهی شامل برگ، ساقه و برچه قدرت بیماری زایی دارد. باکتری بیماری زا درتمام اندام گیاهی دفن شده نیز پس از 30 روز در شرایط گلخانه وخارج از گلخانه توان بیماری زایی خود را حفظ می کند، هر چند بعد از 45 روز تنها سوسپانسیون ساقه گیاه آلوده دفن شده در شرایط خارج ازگلخانه بر روی گیاهچه پنبه رقم بومی بیماری زا بود.کلیدواژه ها
بلایت باکتریایی، پنبه، زمستانگذرانیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.