کاربرد اسانس های گیاهی در مواد غذایی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: سومین همایش ملی امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: FSS03_324
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3158
نویسندگان
سنندج - دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات کردستان
سنندج - دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج
سنندج - دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج
چکیده
در سالهای اخیر تولید کنندگان مواد غذایی توجه زیادی به استفاده از نگهدارنده های طبیعی، با منشا گیاهی بجای نگهدارنده های شیمیایی در محصولات خود نموده اند این امر ازیک سو به علت تمایل زیاد مصرف کنندگا به استفاده از مواد غذایی فرآوری شده بدون نگهدارنده یا حتی المقدور با نگهدارنده های طبیعی و از طرف دیگر توجه هرچه بیشتر متولیان بهداشتی به این موضوع می باشد. خصوصیات ضد میکروبی گیاهان از گذشته شناخته شده اند و از زمان باستان برای نگهداری مواد غذایی و در صنایع دارویی استفاده می شده اند گزارشات درباره مواد ضدمیکروبی طبیعی به بیش از یک قرن بر می گردد اغلب اسانس ها وعصاره ها به عنوان ترکیبات انتی باکتریال از گیاهان خاص و بومی منطقه تامین می شوند. اسانس های روغنی گیاهی به طور طبیعی مواد ترپنیک جداشده از قسمت های مختلف گیاه توسط تقطیر بابخار یا دیگر روش ها هستند از آنجاییکه این ترکیبات سازگار با محیط زیست و بی ضرر برای انسان هستند، بنابراین امروزه توجه به این ترکیبات هم در صنعت و هم در کارهای دانشگاهی و تحقیقی برای داروسازی و گیاهان دارویی خواص ضد قارچی آنها در فساد مواد غذایی و تولید مایکوتوکسین قارچی درمطالعات و بررسی ها رو به افزایش است . مطالعات متعددی اثرات ضدقارچی ، آنتی باکتریال اسانس های گیاهی را ثبت کرده اند. ازمیان ترکیبات اسانسی، مواد فنولی مسئول اصلی فعالیت های ضدمیکروبی اسانس های گیاهی می باشد. در ارتباط با فعالیت ضدمیکروبی اسانس های گیاهی درتمامی موارد ازمکانیسم مشابهی برخوردار نبوده، با این وجود دراغلب موارد تاثیر اسانس هایگیاهی برساختار دیواره سلولی تایید شده است. علاوه برخواص نگهدارندگی ، خاصیت طعم دهندگی برخی ازترکیبات گیاهی نیز با استقبال مصرف کنندگان مواجه شده است و هرروزه اطلاعات جدید و نتایج سودمندی را در این زمینه به جامعه بشری عرضه می دارند.کلیدواژه ها
اسانس های گیاهی، ضدمیکروبی، ضدقارچمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.