بررسی درصد و شدت آلودگی انگلی و اکولوژیکی سیاه ماهی ( Capoeta capoeta grasilis) رودخانه سیاه رود، قائمشهر
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: سومین همایش ملی امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: FSS03_117
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 688
نویسندگان
استادیار عضو هیئت علمی گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
دانش آموخته کارشناسی ارشد، شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
عضو باشکاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
دانشجوی PHD بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه تهران
چکیده
با توجه به مصرف روز افزون آبزیان، جهت تامین منابع پروتئینی در دهه های اخیر این صنعت رو به پیشرفت است. با روی آوردن به روش نوین پرورش متراکم آبزیان، بیماری های مختلفی از جمله : بیماری های انگلی پدیدار شده است. در این تحقیق سیاه ماهی (Capoeta capoetagrasilis ) رودخانه ی سیاه رود از نظر انگلی و اکو لوژیکی مورد بررسی قرار گرفت. ماهی توسط الکترو شوکر صید و به آزمایشگاه شیلات دانشگاه آزاد قائم شهر ارسال شد. در بررسی های انجام شده در طی چهار فصل نمونه برداری در مجموع 24 نمونه سیاه ماهی مورد بررسی قرار گرفتند. بعد از بیومتری و بررسی انگلی ماهی ها از نظر میزان آلودگی انگلی ، 3 گونه انگل ، Ichthyophthirius multifiliis و Dactylogyrus lenkorani و Gyrodactylus mutabilis جداسازی و شناسایی گردید. شماری از انگل ها خصوصا انگل های مونوژن دارای ویژگی میزبانی و شماری از انگل ها از جمله خانواده تک یاخته ها دارای عدم ویژگی میزبانی بودند. از لحاظ اکولوژیکی رودخانه ایستگاه بالا دست یعنی حوزه ی ایستگاه ریکنده در رودخانه ی سیاه رود دارای آلودگی انگلی کمتری بود. بیشترین آلودگی انگلی در پاییز و تابستان بود.کلیدواژه ها
انگل، سیاه ماهی، سیاهرود، اکولوژی ، مونوژن، تک یاختهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.