مقایسه تاثیرات روش های بسته بندی های هوشمند و فعال در فرآوردهای گوشتی و آبزیان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS03_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 815
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ولایت زاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، باشگاه پژوهشگران جوان، کارشناسی ارشد شیلات، اهواز، ایران

مهدی بی ریا

دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، کارشناسی ارشد ثکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان اهواز، ایران

چکیده

حفاظت از مواد غذایی از زمان تولید تا هنگام مصرف امر بسیار مهمی است. عواملی بسیاری باعث از بین رفتن ارزش موادغذایی می شوند که از مهمترین آنها می توان به فساد میکروبی، تغییر ساختار مولکولی، از دست دادن برخی خواص مهم مانند ویتامین ها اشاره کرد. ساده ترین روش برای محافظت از مواد غذایی بسته بندی آن است. بسته بندی مهم ترین عاملی است که امروزه به نام یک علم و صنعتی مفید پیشرفت زیادی نموده است و در جهت توسعه بازرگانی داخلی و بین المللی و بهبود روش های عرضه و ایمنی مواد غذایی بسیار مؤثر بوده است، به طوری که چهره و نمای کالا بوده و خریدار را قادر به شناسایی محصول خواهد کرد. هدف از بسته بندی افزایش مدت نگهداری محصول و حفظ کامل آن از خطر عوامل فساد درونی و بیرونی و اکسید شدن آن تا زمان مصرف است. نتایج بدست آمده نشان داده است که نهایت قابلیت نگهداری گوشت های نگهداری شده در دمای 3 درجه سانتیگراد در بسته بندی معمولی تا 6 روز، در بسته بندی اتمسفر اصلاح شده با نسبت 80درصد نیتروژن با 20 درصد دی اکسید کربن تا 9روز و در بسته بندی اتمسفر اصلاح شده با نسبت های 60 درصد نیتروژن با 40 درصد دی اکسید کربن و 50 درصد نیتروژن با 50درصد دی اکسید کربن تا 15 روز است. مطالعات زیادی نیز بر تاثیر اتمسفر اصلاح شده بر میکروبیولوژی مواد غذایی دریایی صورت گرفته که بصورت تجارتی سیستم اتمسفراصلاح شده در نگهداری ماهی استفاده می شود که مدت نگهداری ماهی را حدود دو برابر در دمای 2-0درجه سانتیگرادافزایش می دهد. محصولات ماهی را به نسبت حدود 30 تا 40درصد ازت و20 درصد اکسیژن و 30 درصد دی اکسید کربن بسته بندی می کنند.

کلیدواژه ها

بسته بندی، فساد، فرآوری، نگهداری، آبزیان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.