نفوذ فناوری اطلاعات بر وضعیت آلودگی هوا

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس سراسری الکترونیکی محیط زیست و انرژی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEEE01_245
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه رضایی کلج

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات موسسه آموزش عالی فارابی

سحر احمدی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات موسسه آموزش عالی فارابی

محمدرضا یاورزاده

کاندیدای دکتری آینده پژوهی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی

چکیده

زمین به عنوان سومین سیاره ی سامانه خورشیدی در طول عمر 4.54 میلیارد ساله ی خود به مدت یک میلیارد سال پذیرای گونه های مختلف زیستی می باشد. زیست کره ی زمین با گذر زمان، جو و دیگر شرایط فیزیکی و شیمیایی این سیاره را دچار دگرگونی های شگرفی ک رده و محیطی را فراهم آورده تا موجودات زنده بتوانند به رشد و زیست زایی بپردازند. انسان به عنوان یکی از این گونه های زیستی، تنها موجودی است که قادر به نفوذ در محیط اطراف خود بوده و این قابلیت گاه سبب بروز اختلالاتی در شرایط محیطی سیاره شده است. صنعت مدرن ا مروزی با تولید گازها و ذرات معلق در ه وا، ساختار جوی سیاره را تغییر داده، به طوری که آمارهای جهانی نشان دهنده ی مرگ حدود 4.5 میلیون انسان در اثر آلودگی هوا در سال می باشد. فناوری اطلاعاتی و ارتباطی از جمله فناوری های در عصر حاضر است که با شتاب غیرقابل تصوری در حال پیشرفت و گسترش می باشد. در این راستا، مقاله ی پیش رو در نظر دارد تا با روشی کتابخانه ای و بررسی متون و پژوهش های موجود در حوزه ی فناروی و محیط زیست، به مطالعه ی تأثیر فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی بر وضعیت آلودگی هوا پرداخته و راهکارهایی را جهت مقابله با افزایش آلودگی هوا اارئه کند. نتایج این پژوهش می تواند در ارتقاء سطح آگاهی در رابطه با تأثیرات مثبت و منفی فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی بر زیست کره زمین مؤثر باشد.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات و ارتباطات، محیط زیست، آلودگی هوا، سلامت، فناوری RFID، فناوری پینج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.