اثر کودهای زیستی ازوتوبارور 1 و فسفات بارور 2 بر روی گندم کوهدشت و جو محلی در منطقه نورآباد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس سراسری الکترونیکی محیط زیست و انرژی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEEE01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1215
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قربانعلی جعفری پور

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

خدابخش پناهی کردلاغری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

کاووس کشاورز

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یاسوج

چکیده

به منظور بررسی وصعیت رشد و مقایسه عملکرد گندم، جو و عدس در شرایط دیم، در سال 1391 آزمایشی به صورت اسپیلیت پلات در پایه ی طرح بلوک های کاملاً تصادفی در سه تکرار در منطقه نورآباد انجام شد. پس ازتهیه ی بستر، زمین کرت بندی و تعداد 3 نمونه مرکب خاک از تکرارهای آزمایش ازعمق0 تا 30 سانتیمتری خاک برداشت و جهت تجزیه خاک به آزمایشگاه ارسال گردید. بذور مورد نیاز گندم و جو جهت کرت ها تهیه و بر اساس تیمارهای آزمایش با ازتوبارور و فسفات بارور بذر مال شده و در همه کرت ها به طور یکسان با دست کاشته شدند. پس از برداشت ضمن شمارش تعداد ساقه در متر مربع، گیاهان را از ناحیه طوقه قطع نموده و در پاکت های کاغذی قرار داده و به آزمایشگاه حمل و تعداد سنبله در متر مربع، تعداد دانه در سنبله، وزن ه زار دانه و ع ملکرد دانه اندازه گیری شد. پس از آن ع ملکرد بیولوژیکی محاسبه گردید. نتایج نشان داد که کودهای ازتوبارور 2 و فسفات بارور 2 بر صفات مورد مطالعه در گندم و جو تأثیر داشته و بیشترین عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیکی در گیاهان مورد بررسی در تیمار (N(2)P(2 (در مصرف کودهای ازتوبارور 2 و فسفات بارور 2) حاصل گردید و این تیمار به عنوان تیمار برتر شناخته شد.

کلیدواژه ها

گندم، جو، ازتوبارور، فسفات بارور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.