نقش جذب دانش در نوآوری سازمان صدا و سیمای استان گیلان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی اقتصاد، مدیریت، حسابداری و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: EMASS01_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 671
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جعفرپور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

حمیدرضا رضائی کلیدبری

استادیار گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی نقش جذب دانش در نوآوری واحدهای سازمان صدا و سیمای مرکز گیلان است. با توجه به اهمیت کسب اطلاعات در جامعه رقابتی امروز، جذب دانش برای استفاده کارکنان و سازمان امری ضروری و اجتناب ناپذیر به نظر می رسد. ظرفیت جذل دانش را توانایی یک شرکت در یادگیری از یک شرکت دیگر تعریف نموده و شامل ابعادی همچون شناسایی، اکتساب، ادغام، انتقال و استافده از دانش است. از طرفی نوآوری فرآیندی است که در آن دانش با هدف خلق دانش جدید کسب، تسهیم و تلفیق می شود تا خدمات جدیدی به مخاطب ارائه شود. مطالعات مختلف نشان داده است که مفهوم جذب دانش ارتباط نزدیکی با نوآوری داشته و منجر به بهبود نوآوری در سازمان می شود. با توجه به اینکه هدف این تحقیق، مطالعه نقش جذب دانش در نوآوری سازمان صدا و سیمای مرکز گیلان است، روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری مورد نظر 35 واحد صدا و سیمای مرکز گیلان بوده که موضوع تحقیق در آنها مصداق پیدا میکند. با استفاده از نمونه گیری غیر احتمالی در دسترس 32 واحد با استفاده جدول مورگان به عنوان نمونه انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری داده ها برای سنجش ظرفیت جذب و نوآوری سازمانی، پرسشنامه های استاندارد است که پایایی ابزار با استفاده از آلفای کرانباخ برای پرسشنامه ظرفیت جذب دانش 0/94 و پرسشنامه نوآوری سازمانی 0/95 محاسبه گردید. داده های بدست آمده با نرم افزار spss18 تجزیه و تحلیل گردید و نتایج آزمون رگرسیون نشان داد که ظرفیت جذب دانش بر نوآوری تاثیر دارد.

کلیدواژه ها

ظرفیت جذب، جذب دانش، نوآوری سازمانی، توانایی جذب دانش صدا و سیما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.