آسیب شناسی اعتیاد: علل و عوامل آن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی اقتصاد، مدیریت، حسابداری و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: EMASS01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3028
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر کریمی

کارشناس ارشد روابط بین الملل

محمد صفاری انارکی

کارشناس ارشد روابط بین الملل

چکیده

در این مقاله سعی بر این است تا به بررسی یکی از آسیب های اجتماعی (اعتیاد) پرداخته شود. بی شک هر جامعه ای متناسب با شرایط، فرهنگ و رشد خود با انواعی از انحرافات و مشکلات رو به رو است که تأثیرات مخربی روی فرایند ترقی آن جامعه دارد. شناخت چنین عواملی می تواند مسیر حرکت جامعه را به سوی ترقی و تعامل هموار سازد بهطوری که علاوه بر درک عمل آنها و جلوگیری از تداوم آن با ارائه راه حل هایی به سلامت جامعه کمک نماید. اعتیاد به مواد مخدر، به عنوان یکی از پدیده های شوم و ارمغان نکوهیده ی دوره ی معاصر بشریت است که روز به روز متأسفانه گسترش یافته و جوانان بسیاری را در کام تیره و تار خود فرو برده است. ابعاد فاجعه تا بدان جا رسیده که بنیان بسیاری از خانواده ها را متزلزل و نیروهای خلاق و کارآمد زیادی را عملاً بی خاصیت کرده است. این در حالی است که همسایگی کشور ما با بزرگترین تولید کنندگان مواد مخدر جهان، به این فاجعه انسانی ابعاد ویژه ای بخشیده و آسیب های فراوانی از این رهگذر، دامنگیر جامعه اسلامی شده است. از این رو ضروری است ضمن ارائه تعریف اعتیاد و تاریخچه آن به علل و عواملی که جوانان به سمت اعتیاد گرایش پیدا می کنند را بررسی نموده و به جوانب مختلف کجروی و آسیب های اجتماعی پرداخته شود. هدف از ارائه این مقاله نیز بررسی علل و عوامل گرایش به اعتیاد می باشد که به آن پرداخته خواهد شد. آن چه در پایان این مقاله بدان دست می یابیم این است که عواملی چون فقر، بیکاری ... منجر به بروز اعتیاد در میان افراد می شود . اما در کل می توان اعتیاد را به عنوان آسیبی ذکر کرد که هیچ گاه به طور کامل ریشه کن نخواهد شد اما با تدبیر و اندیشه حداقل می توان آن را به کنترل در آورده و با ارتقا سطح آگاهی اقشار مختلف جامعه پیشگیری از اعتیاد را بر درمان آن مقدم بداریم.

کلیدواژه ها

آسیب شناسی، اعتیاد، معتاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.