بررسی تهدیدها و فرصت های بین المللی شدن آموزش عالی بر فرهنگ اسلامی ـ ایرانی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCRT01_0691
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 575
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا هاشمی

استادیار دانشکده علوم انسانی دانشگاه مازندران

وحیده عبدالله پور علمداری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه مازندران بابلسر

چکیده

فرهنگ به عنوان شاخص فرهیختگی، به مجموعه دستاوردهای مادی و معنوی انسان، که حاصل و نتیجهتلاش فکری خلاقانه و بدیع ایشان و در نهایت راهنمای رفتار او در فراز و فرودهای زندگی اجتماعی است،اطلاق می شود. فرهنگ ها طی زمان سیال هستند و با ترکیب و تفسیر در خلال روابط ساخته می شوند. باوجودی که فرهنگها در نتیجه تعامل افراد ساخته می شود، این به معنای به آسانی ترکیب شدن آن نیست.بعضی از فرهنگها به آسانی در مقابل دیگر فرهنگ ها مستحیل می شوند و بعضی دیگر موضعی سرسختانهدارند. لذا ساماندهی مطالعات فرهنگ بومی و ایرانی و ورود فعال به عرصه گفتمان تعلیمی بین المللی برای روزآمد نمودن آموزش ها و همگامی با تحولات پرشتاب عصر حاضر اجتناب ناپذیر است. هدف از انجام این تحقیق، شناسایی فرصت ها و تهدیدات بین المللی شدن آموزش عالی ایران بر فرهنگ ایرانی است. روششناسیتحقیق در این مطالعه از نوع کیفی و روش آن توصیفی، تحلیلی است.جامعه آماری این تحقیق همه منابعمرتبط و در دسترس بوده است که برای جمع آوری داده ها مناسب تشخیص داده شده است. یافته هایپژوهش نشان می دهد، با ایجاد تغییرات در آموزش عالی و ایجاد تحولاتی مانند جابجایی فزاینده دانشجویان ،بین المللی شدن برنامه های تحصیلی و سیاست های آموزشی و انجام همکاری های بین المللی در بخشتحقیقات، زمینه آشنایی و شناخت بیشتر دانشجویان ایرانی با زبان ، فرهنگ و دستاوردهای علمی وتکنولوژیکی ملت ها و اقوام دیگر فراهم می شود. به طوری که در کنار توسعه و ارتقا مهارتهای کار کردن باوسایل تکنولوژیکی، مهارتهای کار کردن در گروه و همکاری با دیگران را کسب می کنند.

کلیدواژه ها

فرصت- تهدید- آموزش عالی- بین المللی شدن- فرهنگ ایرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.