بررسی قاعده نفی عسر و حرج در طلاق قضایی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCRT01_0580
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1500
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرنوش فخیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

طبق قاعده نفی عسر وحرج که مستند فقهی ماده 1130 قانون مدنی ایران است؛ زوجه می تواند در صورتی که حالتعسر و حرج خویش را در دادگاه اثبات کند بدون رضایت و حضور همسر خویش درخواست طلاق نماید. به دلیل عدمتصریح در قانون؛ مبنی بر اینکه نوع طلاق قضایی رجعی است یا بائن؛ میان فقها و حقوقدانان اختلاف نظر وجود داردلذا ضرورت دارد نظری که با موازین فقهی، حقوقی و عقلی همچنین با فلسفه ایجاد طلاق قضایی از یک سو و از طرفدیگر حفظ نهاد خانواده انطباق بیشتری دارد انتخاب شود. با عنایت به اینکه مصادیق مندرج در تبصره الحاقی مادهمذکور حصری نیست، بررسی مصادیق جدید آن در جامعه کنونی می تواند راهگشای قضات در حل پرونده هایمطروحه باشد.در مقاله حاضر به بررسی موارد مذکور پرداخته شده است

کلیدواژه ها

عسر و حرج، طلاق، طلاق قضایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.