مطالعه تطبیقی فرآیندهای الگوبرداری و توسعه یک مدل ژنریک

  • سال انتشار: 1381
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیران کیفیت
  • کد COI اختصاصی: CQM03_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2505
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهوردی تقوی

مدیر بهره وری و فناوری سازمان صنایع کوچک ایران، عضو هیات علمی دانشگاه

چکیده

الگوبرداری از جمله ابزارهائی است که اگرچه زمان زیادی از عمر آن نمی گذرد (سال 1979) اما با اقبال و استقبال خوبی روبرو شده است. از یک سو سازمانهای زیادی در سرتاسر جهان با پیروی از شرکت زیراکس آن را بکار بسته و در محور برنامه های بهبود مستمر خود قرار داده اند و از سوی دیگر (این ابزار) جای خود را به شکل مناسبی در مباحث مدیریت کیفیت جامع (TQM) نظیر جوائز مالکوم بالدریج امریکا و EFQM اروپا آن را بعنوان یکی از معیارهای ارزیابی سازمانهای سرآمد به رسمیت شناخته اند. در کشور ما نیز چند سالی است که مفاهیم الگوبرداری و منافع آن از طریق برگزاری سمینارها و دوره های اموزشی مطرح شده است و سازمانهای زیادی نیز درصدد اجرای پروژه های الگوبرداری هستند. یکی از نکاتی که در اجرای پروژه های الگوبرداری بسیار مهم و حائز اهمیت بوده و می تواند موفقیت این پروژه ها را تحت تاثیر قرار دهد، انتخاب یک مدل و متدولوژی مناسب الگوبرداری و پیروی از آن است. درسالهای اخیر متدولوژیهای متعددی توسط خبرگان این موضوع و سازمانهای موفق ارائه شده است که تعداد آن ها به بیش از 30 مدل میرسد. انتخاب یک مدل مناسب از بین این تعداد، بخصوص برای سازمانهایی که فاقد تجربه قبلی الگوبرداری هستند بسیار مشکل بوده و حتی ممکن این این سازمانها را دچار سردرگمی نماید. در این مطالعه، ده مدل از مهمترین و معتبرترین فرایندهای الگوبرداری مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته شده است. با این هدف که با بررسی این مدلها بتوان، یک چارچوب کل و مدل ژنریک برای اجرای فرایندهای الگوبرداری ارائه نمود. با این امید که بتوان به سازمانهای صنعتی و بازرگانی کشوران در اجرای موفق پروژه های الگوبرداری کمک نماید.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.