حکمت وجود آیات متشابه در قرآن از دیدگاه علامه طباطبایی (ره)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCRT01_0495
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2702
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجیم ریگی

دانشجوی ارشد علوم قرآن و حدیث

خاکپور

استادیار دانشکده الهیات دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

یکى از اسرار و رموز ناشناخته قرآن که هنوز رازآلود باقى مانده است و مباحث و تحقیقات طاقت فرساى علماء ومفسران نتوانسته کامل و واضح آن را بیان نماید، آیات متشابه است. لذا این مقاله بر آن است، تا حکمت وجود آیاتمتشابه در قرآن را از دیدگاه علامه طباطبایی مورد بررسی و تفحس قرار دهد. لزوم وجود تشابه در قرآن را می توانبا تأمل و تدبر در حیات قرآنی و تعلیم الهی بدست آورد و روشن نمود. وقوع آیات متشابه در قرآن به خاطر خضوعقرآن در القاى معارف عالیه اى مى باشد که آن معارف عالیه را در اسلوب هاى عمومى ریخته و این اسلوب براىمعانى مخصوص وضع شده است، لذا وجود چنین آیاتی را در قرآن از ضروریات می داند. و این ضرورت ناشی ازوجود تأویل است، که موجب شده بعضی از آیات قرآن مفسر و مبین بعضی دیگر گردند.

کلیدواژه ها

محکم، متشابه، تاویل، طباطبایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.