اعتقادات و باورهای مذهبی در افسانه ها و قصه های شفاهی نگاه ویژه به قصه دو دوست اصفهان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCRT01_0414
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 915
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیلوفر نصراصفهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

چکیده

هدف از این پژوهش معرفی خصوصیات و ویژگی های قصه های شفاهی و چگونگی بهره گیری آنها از اعتقادات و باورهایمذهبی مردم است .محقق بر اساس روش توصیفی کیفی و تحلیل محتوا و شیوه کتابخانه ای و میدانی به جمع آوریاطلاعات پرداخته است .نتایج به دست آمده نشان داده که افسانه ها و قصه های شفاهی قدمتی به اندازه عمر انسان دارند وازفرد به فرد و نسل به نسل دیگر انتقال یافته و سپس برای بقا و استمرار در هر عصر و دوره و در هر جامعه و فرهنگ، خود رابا نظام اجتماعی رایج و اعتقادات وباور های مردم تطبیق داده و با الگو های اجتماعی آن جامعه و آن دوره هم نوا نموده است .مهمترین ویژگی آنها خصلتهای جمعی بودن ، شفاهی بودن و انعکاس فرهنگ و آداب و سنن گذشته است همچنین برخی ازقصه های شفاهی با باورهای مذهبی مردم توام بوده و مضمون هایی در بر دارند که از اعتقادات سرچشمه گرفته اند .

کلیدواژه ها

اعتقادات، باورهای مذهبی، افسانه ها و قصه های شفاهی، اصفهان، دو دوست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.