معجزه از منظر امام محمد عزالی و خواجه نصیرالدین طوسی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCRT01_0075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1955
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدکریم پزشکپور

کارشناس ارشد رشته فلسفه و حکمت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران

چکیده

محمد غزالی و نصیرالدین طوسی دو اندیشمند نامی مسلمان هستند که در حوزههای مختلف دینی از جمله کلام درمسئله معجزات نبی آراء و نظرات ارزشمند متعددی از خود به جای گذاشتهاند. غزالی اشعری مذهب بوده و معجزه را از قوایقلب انسان میپندارد که شاید به دلیل مبانی شناخت وی از هستی عالم است؛ ایشان برای معجزه تقسیماتی قائل است و آن رادلیل صدق گفتار نبی در معرفی نبوتش میداند. خواجه طوسی شیعی مذهب بوده و معجزه را محقق نمودن، عملی سلب ونفی چیزی که عادی بوده است، البته میباید در اعجاز، عملی صورت بپذیردکه خارقالعاده باشد؛ وی راه شناسایی درستی گفتارپیامبر را در ادعای نبوتش نمایان شدن معجزه در دست او دانسته و آن را مهمترین ملاک برای شناخت نبی و اثبات نبوت ویاز دیگر ملاکها بر میشمرد.

کلیدواژه ها

نبوت، معجزه انبیا، غزالی، خواجه نصیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.