شناسایی شاخص مناسب خطر لرزه ای برای تهیه منحنی های شکنندگی پلهای فلزی(مطالعه موردی پل دفاع مقدس کاشان)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCUD04_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 837
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی ابراهیم گل

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات کرمانشاه

محمود حسینی

استادپژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

چکیده

باتوجه به نقش بسیاربالاومفید پل درزندگی مدنی و مدرن شهری وهمچنین در هنگام امدادرسانی در بعد از زلزله، ارزیابی این سازه برای لحظات بحرانی بسیار پر اهمیت می باشد.برکسی پوشیده نیست که سه مولفه ی اصلی زلزله(شتاب،سرعت وتغییرمکان) در هنگام وقوع به صورت همزمان برروی سازه تأثیر خودرا می گذارند. پی بردن به مولفه ای که بحرانی ترین حالت راتولید می کند امری بسیارمهم می باشد.دراین تحقیق بامدل کردن یک پل فلزی به صورت المان محدود غیرخطی در برنامه OpenSees وبا واردکردن زلزله های متعدد برآن و گرفتن جواب ،به دنبال تولید منحنی شکنندگی توسط مؤثرترین پارامتر زلزله هستیم. داده های این تحقیق رکوردهای زلزله می باشد که از سایت Peer دانلود کرده ایم،دراین تحقیق ازحدود ۱٧۰ رکورد استفاده شده است. با تجزیه وتحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی پل موردنظر وبا بدست آوردن جواب های هررکورد به تولید منحنی شکنندگی پرداخته شد.جواب مورد نظر در هر رکورد، ماکزیمم کرنشی بود که پل در هر رکورد کسب می کرد. دراین مطالعه به صورت کلی می توان بیان نمود به دنبال پارامتری از زلزه هستیم که مناسبترین منحنی شکنندگی را تولید نماید،با بررسی های به عمل آمده وتولید منحنی برای تمامی پارامترها ومقایسه آنها با هم،به این نتیجه می رسیم:مناسب ترین شاخص خطر لرزه ای برای این گونه پل،پارامترجمع شبه سرعتهای پریودهای سازه می باشد.

کلیدواژه ها

پل فلزی،شاخص خطرلرزه ای،منحنی شکنندگی،پارامترزلزله OpenSees

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.