سنجش و ارزیابی توان اکولوژیک جهت توسعه فیزیکی سکونتگاه های انسانی با استفاده از GIS (موردی: شهر سنندج)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCUD04_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 699
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی علایی

پژوهشگر دوره دکتری معماری - عضو هیات علمی دانشکده فنی و حرفه ای سما - دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه ایران

عاطفه احمدی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه خوارزمی تهران مدرس دانشگاه کردستان

علی امرائی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان شوشتر، ایران

صالح اصغری سراسکانرود

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه خوارزمی تهران

چکیده

برنامه ریزی برای استفاده از اراضی با هداف تنظیم رابطه بین انسان، سرزمین فعالیت های انسانی در جهت بهبود وضعیت مادی و معنوی اجتماعی در طول زمان از طریق معرفی بهترین کاربری طبیعی براساس توان کمی و کیفی سرزمین و نیاز اقتصادی - اجتماعی موجود از هدر رفتگی منابع طبیعی و محیط زیست در نتیجه از فقر جوامع انسانی جلوگیری خواهد کرد براین اساس پژوهش حاضر با روش توصیفی - تحلیلی و با تاکید بر جنبه کاربردی آن سعی بر آن دارد تا با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و روش AHP به ارزیابی توان اکولوژیک شهر سنندج و روستاهای حومه آن، جهت توسع فیزیکی آینده بپردازد. در این راستا جهت ارزیابی توان اکولوژیک ، با بهره گیری از اطلاعات موجود در پایگاه سیستم اطلاعات جغرافیایی شهرداری سنندج، لایه های اطلاعاتی همانند: فاصله از زمین های کشاورزی، لایه شیب، لایه ارتفاع منطقه، فاصله از رودخانه ، لایه میزان ارزش و اهمیت لایه های اطلاعاتی در شناسایی جهت مناسب توسعه فیزیکی سکونتگاه های انسانی در محیط ARCGIS10 توابع و الگوریتم های کاربردی آن اعمال شد.

کلیدواژه ها

توان اکولوژیک، توسعه فیزیکی شهر، شهر سنندج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.