بررسی اثر مدیریت کود بر عملکرد گیاه نیشکر و کارایی مصرف نیتروژن
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT10_1099
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 521
نویسندگان
عضو هیات علمی گروه خاکشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز
عضو هیات علمی گروه خاکشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز
کارشناس کشت و صنعت دعبل خزاعی
دستیار علمی دانشگاه پیام نور خوزستان
چکیده
به منظور بررسی واکنش مقادیر کود نیتروژنه و تقسیط آن بر روی عملکرد و اجزا عملکرد نیشکر، تحقیقی در کشت و صنعت دعبل خزاعی انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار سطح برنامه مدیریت نیتروژن و در چهار تکرار بود . برخی از نمونه گیری ها شامل: درصد نیتروژن گیاه ، سرعت رشد محصول ، سرعت رشد نس بی، سرعت جذب خالص و وزن ماده خشک می باشد. جهت بررسی کارایی مصرف نیتروژن ضرایبی عبارت از تقسیم اجزای مختلف عملکرد بر مقدار نیتروژن مصرفی تعریف و بررسی گردید. مقدار کود شامل 350 و 250 کیلوگرم در شکل اوره و تقسیط ها شامل T3 =160 -90 ،T2 =150-200 ،T1 = 200 -150 و T4 =90 -60 کیلوگرم بوده است . نتایج آنالیز واریانس اثر تیمارهای آزمایشی نشان دهنده معنی دار بودن چهار عامل کارایی مصرف نیتروژن در عوامل عملکرد نی ، عملکرد شکر زرد ، شکر سفید و نیز متوسط میزان نیتروژن گیاه نیشکر است. تیمار T4 بهترین کارایی مصرف نیتروژن را نشان داد. نتایج نشان داد که استفاده از 250 کیلوگرم کود نیتروژنه در شکل اوره و در دو قسط بهتر است و بواسطه کم بودن فاصله میان آبیاری ها، بیشتر بودن قسط دوم کارایی مصرف نیتروژن را افزایش داده و از لحاظ اقتصادی به صرفه تر است.کلیدواژه ها
نیشکر، نیتروژن، کارایی مصرف نیتروژن و سرعت رشد محصولمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.