بررسی اثر کاربردمقادیر مختلف سیتوکنین در مراحل رشد گندم، بر عملکرد و اجزای آن

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT10_1004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 452
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود کرمی

کارشناس ارشدزراعت

برمک جعفری

عضوهیات علمی دانشگاه ارسنجان

امید علیزاده

عضوهیات علمی دانشگاه فیروزآباد

چکیده

منظور بررسی اثر کاربرد یکی از سیتوکنینهای خارجی (بنزیل آمینوپورین ) بر عملکرد گندم نان واجزای آن ، آزمایشی در سال زراعی 86-85 در ایستگاه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلا می ارسنجان با استفاده از طرح فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار بر روی رقم مرودشت انجام شد. فاکتورها شامل زمان کاربرد BAP ا (1- قبل ازگرده افشانی، 2-گرده افشانی و 3- بعدازگرده افشانی) و غلظت BAP در چهار سطح (صفر،2، 4 و 6 غلظت در میلیون ) بود. نتایج نشان داد : 1- هیچکدام ازفاکتورها اثری بر تعداد سنبله در واحد سطح ، تعداد سنبلچه در سنبله و تعداد دانه در سنبله نداشت. فاکتورهای زمان کاربرد BAP و غلظت آن بر وزن هزاردانه ، عملکرد و درصد پروتئین دانه تأثیر معنی دار داشته اند که بیشترین اثر متعلق به کاربرد BAP در زمان بعد از گرده افشانی و غلظت 4PPM بود. اثر متقابل زمان کاربرد BAP و غلظت آن در تمامی صفات معنی دار نشد . BAP با جلوگیری از انحلال کلروفیل باعث افزایش دوام سطح برگ در مراحل پایانی رشد شده که منجر به افزایش فتوسنتز جاری شد . این امر محدودیت مبدأ را با کاهش مواجه می نماید . همچنین با توجه به اثر افزایشی BAP در تقسیم سلولی می توان گفت BAP قادر است تعداد سلول های اندوسپرم دانه را افزایش دهد که باعث کاهش محدودیت مقصد می گردد.

کلیدواژه ها

بنزیل آمینوپورین، بنزیل آدنین، گرده افشانی، گندم، عملکرد، مبدأ و مقصد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.