اثر مقادیر مختلف پتاسیم ومنیزیم بر روی برخی صفات فیزیولوژیکی و عملکرد دانه ژنوتیپ های سویا

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT10_789
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق بیک نژاد درونکلایی

کارشناس ارشد سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران

مهدی عزیزی

عضو هیات علمی و مدیر گروه مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد

ولی اله رامئه

عضو هیات علمی ومسئول بخش اصلاح بذر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

مهران افضلی

عضو هیات علمی و محقق بخش آب و خاک مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

چکیده

به منظور بررسی اثر مصرف مقادیر مختلف پتاسیم و منیزیم بربرخی صفات فیزیولوژیکی ژنوتیپ های سویا، در سال زراعی 1385 ، آزمایشی به صورت فاکتوریل- اسپلیت پلات در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی قراخیل اجرا گردید. بطوریکه پتاسیم در سه سطح عدم مصرف (k0) و 100 (k1) و 200 (k2) کیلوگرم در هکتار از منبع سولفات پتاسیم و منیزیم در دو سطح عدم مصرف (Mg0) و 100 (Mg1) کیلوگرم در هکتار از منبع سولفات منیزیم به عنوان فاکتورهای اصلی و فاکتور فرعی واریته های سویا ( 032، 033 و JK) بود. نتایج به دست آمده نشان داد که با افزایش سطوح پتاسیم عملکرد دانه ، سرعت رشد محصول (CGR) و سرعت رشد نسبی (RGR) افزایش یافت . اثر متقابل پتاسیم و منیزیم عملکرد دانه ، CGR و RGR را افزایش داد. در بین واریته های مورد بررسی بیشترین CGR مربوط به واریته 033 بود. بهترین عملکرد دانه با میزان 4606/3 کیلوگرم در هکتار در بالاتر ین سطح پتاسیم (K2) یعنی 200 کیلوگرم در هکتار و سطح دوم منیزیم (Mg1) به دست آمد . بیشترین عملکرد به میزان 3724/7 کیلوگرم در هکتار به واریته 033 تعلق داشت.

کلیدواژه ها

سویا، پتاسیم، منیزیم، واریته، عملکرد دانه، CGR و RGR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.