عکس العمل سورگوم علوفه ای به منابع و مقادیر مختلف نیتروژن در شرایط شور
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT10_783
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 433
نویسندگان
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
چکیده
ایران از نظر اقل یمی جزء مناطق خشک و نیمه خشک محسوب می شود. با توجه به محدودیت منابع آبی مناسب برای آبیاری محصولات در این مناطق ، استفاده از آبهای شور در کشاورزی یکی از گزینه هایی است که مورد توجه ویژه قر ار گرفته است . سورگوم گیاهی نیمه مقاوم به شوری است که از پتانسیل تولید بالایی برخوردار است و نیتروژن مهم ترین عنصر غذایی مورد نیاز در تولید سورگوم علوفه ای است که در شرایط تنش شوری جذب آن به شدت تحت تأثیر قرار می گیرد. از این رو به منظور بررسی اثر نوع و مقد ار کودهای نیتروژن بر سورگوم علوفه ای در شرایط شور ، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با دو فاکتور نوع کود (اوره، نیترات آمونیوم و سولفات آمونیوم) و مقدار کود ( 25، 50 و 75 درصد بیشتر و 25 درصد کمتر از مقدار توصیه شده در شرایط غیرشور) در سه تکرار با استفاده از آبی با شوری 6/2 دسی زیمنس بر متر بر روی رقم سورگوم علوفه ای اسپیدفید (Speed Feed) به اجرا درآمد . مقدارهای توصیه شده برای کودهای اوره ، سولفات آمونیوم و نیترات آمونیوم به ترتیب 550، 1150 و 700 کیلوگرم در هکتار بود . بالاترین عملکرد علو فه تر به مقدار حدود 70 تن در هکتار از تیمار کود اوره به میزان 75 درصد بیشتر از مقدار توصیه شده به دست آمد. بطور کلی از بین سه منبع کود ، تیمارهای بیشتر از مقدار توصیه شده اوره عملکردهای بالاتری را سبب شد . به نظر می رسد سطوح بیشتر از مقادیر توصیه شده برای کود های سولفات آمونیوم و نیترات آمونیوم با تأثیر بر روی پتانسیل اسمزی خاک باعث کاهش عملکرد سورگوم علوفه ای شده است.کلیدواژه ها
شوری، نیتروژن و سورگوممقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.