اثرتنش خشکی بر برخی از ویژگی های مرفولوژیکی دو جنس بابونه (Matricaria chamomile)
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT10_577
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 732
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهرکرد
استادیار دانشگاه شهرکرد
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان
استادیار دانشگاه شهرکرد
چکیده
گیاه بابونه به عنوان یکی ازگیاهان متحمل به تنش خشکی در میان گیاهان دارویی دیگر مطرح می باشد. به منظور بررسی اثر تنش خشکی بر برخی ویژگی های مورفولوژ یکی بابونه بر روی چهار ژنوتیپ متفاوت یک آزما یش مزرعه ای با طرح اسپیلیت پلات به صورت بلوک ها ی کامل تصادفی با دو شرایط تنش خشکی و بدون تنش (شاهد) در کرت های اصلی و ژنوتیپ ها در کرت های فرعی در سه تکرار در منطقه مبارکه اصفهان در سال زراعی 85-86 انجام شد .جهت اعمال تنش خشکی ، آبیاری با شروع گلدهی متوقف شد . میانگین داده ها نشان داد که تنش خشکی تاثیر معنی دار بر صفات تعداد گل در گیاه، وزن تر اندام هو ایی، وزن خشک گل ، وزن خشک اندام هو ایی، میزان آب اندام هوایی داشته است . اختلاف بین ژنوتیپ ها در تمامی صفات بجز قطر گل معنی دار بود. ژنوتیپ منطقه اصفهان از گونه Matricaria chamomile از نظر تعداد گل و میزان نسبی اندام هوایی برترین ژنوتیپ بود، در حالی که در اغلب صفات دیگر، ژنوتیپ منطقه مشهد از گونه sevance Tripleurospermum بالاترین عملکرد را نشان داد. در بین صفات، قطر گل و تعداد پنجه کمترین و وزن تر اندام هوایی و تعداد گل در گیاه بیشترین تغییر پذیری از شرایط واجد تنش به شرایط بدون تنش نشان دادند.کلیدواژه ها
بابونه، تنش خشکی و ویژگیهای مورفولوژیکیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.