اثر تراکم بوته بر عملکرد و اجزا عملکرد دو رقم آفتابگردان روغنی
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT10_559
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 601
نویسندگان
کارشناس ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
کارشناس زراعت بانک کشاورزی ارومیه
کارشناس ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی
کارشناس ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد میاندوآب
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی ، اثرات تراکم های مختلف بر عملکرد و اجزا عملکرد دو رقم آفتابگردان روغنی طی تابستان 1384 ، در ایستگاه تحقیقات کشاورزی شهرستان خوی اجراء گردید . تحقیق به صورت طرح کرتهای یکبار خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی که در آن ارقام به عنوان فاکتور اصلی و تراکم های مختلف به عنوان فاکتور فرعی در چهار تکرار در نظر گرفته شدند. دو رقم آفتابگردان روغنی( Master و CMS 26×R103) در 4 تراکم 48، 57، 71 و 95 هزار بوته در هکتار از نظر عملکرد و اجزا عملکرد و برخی خصوصیات گیاهی با هم مقایسه شدند . نتایج نشان داد که مستر به دلیل برخورداری از بعضی صفات مطلوب گیاهی از جمله قطر بیشتر طبق ، تعداد دانه در طبق ، وزن هزار دانه ، عملکرد روغن ، درصد روغن و شاخص برداشت نسبت به رقم CMS، برتر بود . متوسط عملکرد دانه ازقام Master و CMS به ترتیب 4291 و 3991 کیلوگرم در هکتار بود . ارقام مورد بررسی فقط از نظر عملکرد دانه و عملکرد روغن در سطح 5% دارای اختلاف معنی دار بودند ، ولی صفات مذکور تحت تأثیر تراکم گیاهی قرار گرفتند . تراکم بر عملکرد دانه ، ارتفاع بوته ، قطر ساقه و عملکرد روغن اختلاف معنی داری در سطح احتمال 5% داشتند. همچنین اثر تراکم بر روی قطر طبق و شاخص برداشت در سطح احتمال 1% معنی دار بود. علیرغم اینکه با افزایش تراکم بوته بر میزان روغن دانه اضافه گردید، و عملکرد روغن در سطح احتمال 5% معنی دار بود ولی در این آزمایش درصد روغن تحت تأثیر رقم و تراکم معنی دار نبود . میانگین کل درصد روغن در رقم 41/6CMS و در رقم 43/3Master درصد به دست آمد . با توجه به نتایج حاصله کاشت رقم Master با تراکمی حدود 95 هزار بوته در هکتار در منطقه خوی توصیه می گردد.کلیدواژه ها
آفتابگردان، تراکم کاشت، عملکرد و اجزای عملکرد و عملکرد روغنمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.