بررسی روابط صفات فنولوژیک و زراعی بر عملکرد دانه ارقام گندم تحت شرایط نرمال و تنش خشکی از طریق رگرسیون چندگانه
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT10_451
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 554
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان
چکیده
با توجه به مشکلات کمبود آب در مناطق مورد کشت گندم در ایران اصلاح گندم برای مقاومت به تنش خشکی امری اجتناب ناپذیر است . همچنین به دلیل پایین بودن وراثت پذیری عملکرد دانه گزینش برای مقاومت به خشکی در نسل های در حال تفکیک باید بر اساس مؤلفه های آن انجام گیرد . در این راستا آزمایش فاکتوریلی با دو فاکتور رقم ( 10 رقم) و آبیاری (شاهد و تنش خشکی) بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی زنجان انجام گرفت . همبستگی ساده بین صفات زراعی و فنولوژیک و تأثیر آن ها بر عملکرد دانه از طریق رگرسیون گام به گام مورد بررسی قرار گرفت . با توجه به نتایج حاصل می توان اظهار داشت که گیاه می تواند با کاهش ارتفاع بوته روی اندام های زایشی به ویژه تعداد سنبله سرمایه گذاری بیشتری نماید . همچنین افزایش طول دوره پر شدن دانه با تأثیر بر وزن هزار دانه باعث افزایش عملکرد دانه و در نتیجه شاخص برداشت و کارایی مصرف آب به ویژه در شرایط تنش خشکی شد . از بین صفات مورد مطالعه بیوماس در بوته، تعداد دانه در سنبله، وزن هزار دانه و تعداد سنبله بارور در بوته، در شرایط نرمال و تنش خشکی بر عملکرد دانه تأثیر مثبت داشتند و بیشترین اثر مثبت مربوط به تعداد سنبله بارور در بوته بود. همچنین، با توجه به نتایج حاصل باید برای افزایش عملکرد تحت تنش خشکی گزینش منفی برای صفات روز تا سنبله دهی و روز تا گلدهی صورت گیرد.کلیدواژه ها
صفات فنولوژیک، صفات زراعی، عملکرد دانه، شرایط نرمال، شرایط تنش خشکی و رگرسیون چند گانهمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.