گزینش دوره ای برای تحمل به خشکی در چغندر قند
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT10_290
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 527
نویسندگان
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند، کرج
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند، کرج
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند، کرج
چکیده
تهیه و شناسایی پایه های گرده افشان مناسب امری ضر وری جهت تهیه ارقام متحمل به خشکی در چغندرقند محسوب می شود. در این تحقیق که از سال 1380 شروع شد، ابتدا چهار توده اولیه مولتی ژرم پس از مرحله استقرار در مزرعه تحت تنش خشکی قرار گرفتند. در مرحله برداشت، از هر توده تعداد 20 ریشه انتخاب و جهت انجام ورنالیزاسیون در سیلو نگهداری شدند. در بهار 1381 ریشه های هر توده بطور جداگانه در داخل یک قطعه ایزوله کاشته شد. پس از گرده افشانی آزاد در هر ایزوله، 45 برادر و خواهر ناتنی به دست آمد که در بهار 1382 ، در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در مزرعه مورد ارزیابی قرار گرفت. از میان 45 خانواده برادر و خواهر ناتنی مذکور، تعداد 9 خانواده متحمل شناسایی و در بهار 83 تحت شرایط تنش در مزرعه کشت شد . در دور دوم گزینش و در زمان برداشت، از هر خانواده تعداد 20 ریشه انتخاب و سیلو شد . در بهار سال 84 مجموعاً 108 خانواده برادر و خواهر ناتنی به دست آمد که در آزمایشگاه به وسیله مانیتول مورد ارزیابی قرار گرفت. در این ارزیابی تعداد 15 خانواده برادر و خواهر ناتنی متحمل شناسایی و سپس با یک والد سینگل کراس تلاقی داده شد . در بهار 85 بذر این تست کراس ها برداشت و در حال حاضر در مزرعه در شر ایط واجد تنش و بدون تنش خشکی تحت ارزیابی هستند.کلیدواژه ها
گزینش دوره ای، چغندر قند و تحمل به خشکیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.