تکرارپذیری و روابط متقابل آماره های پایداری به دست آمده از آزمایشات یکنواخت مقایسه عملکرد جو در شرایط دیم
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT10_276
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 419
نویسندگان
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور - ایستگاه گچساران
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور - ایستگاه گچساران
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور - ایستگاه گچساران
چکیده
اثر متقابل ژنوتیپ × محیط یکی از مسا یل پیچیده ی برنامه های به نژادی برای تهیه ارقام پرمحصول و سازگار به شمار می رود. روش های زیادی برای تجزیه اثر متقابل ژنوتیپ × محیط ارایه شده اند. هدف از این تحقیق تعیین روابط متقابل آماره های پایداری مختلف، رابطه آن ها با عملکرد دانه و تکرارپذیری این پارامترها طی سه سال متوالی بود. عملکرد دانه 18 ژنوتیپ جو در 4 منطقه از ایران به مدت 3 سال (86-1384) با طرح پایه ی بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار مورد ارزیابی قرار گرفت . سه دسته داده برای تعیین روابط بالا بکار گرفته شد . اولین دسته داده عملکرد سالیانه ژنوتیپ ها در 4 منطقه بود . دومین دسته داده مربوط به عملکرد ژنوتیپ ها طی دو سال (در مجموع 3 سری) و سومین دسته هم عملکرد ژنوتی پها در مناطق مختلف طی 3 سال مورد آزمایش بود. نتایج به دست آمده نشان داد که آماره های واریانس پایداری شوکلا و اکووالانس ریک همبستگی مثبت و بسیار معنی داری با هم دارند ولی هر دو پارامتر با میانگین عملکرد دانه همبستگی نشان ندادند . پارامترهای ضریب رگرسیون، واریانس محیطی و ضریب تغییرات همبستگی بالایی در سا ل های منفرد و زوجی با هم داشتند ولی این پارامتر ها نیز با میانگین عملکرد همبستگی نشان ندادند. پارامتر ASV همبستگی بالایی را در چند سال با اکووالانس ریک نشان داد. بررسی تکرارپذیری آماره های مختلف نشان داد که هیچکدام از 8 آماره ی پایداری تکرارپذیر نبودند. بنابراین، توصیه می شود از تعداد آماره ی بیشتری از جمله روش های ناپارامتری استفاده شود.کلیدواژه ها
اثر متقابل، ژنوتیپ، پایداری، عملکرد و تکرارپذیریمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.