شناسایی هیبریدهای متحمل به خشکی در توتون ویرجینیا
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT10_263
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 544
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان
مرکز تحقیقات توتون رشت
مرکز تحقیقات توتون تیرتاش
چکیده
تنش خشکی یکی از مهم ترین عوامل در خسارت به تولید محصول توتون در بیشتر مناطق دنیا، همچنین در ایران می باشد . بنابراین، شناسایی ارقام توتون متحمل به خشکی یک هدف مهم در ایران به شمار می رود. پنج هیبرید وارداتی به همراه 10 هیبرید ایرانی در دو آزمایش جداگانه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در دو محیط (واجد تنش خشکی و فاقد تنش) در دو مکان (ایستگاه تیرتاش و ایستگاه رشت ) مورد ارزیابی قرار گرفتند. شاخص های تحمل به خشکی از قبیل میانگین بهره وری (MP)، شاخص تحمل (TOL)، شاخص حساسیت به تنش (SSI)، میانگین هندسی بهره وری (GMP) و شاخص تحمل به تنش (STI)، بر مبنای عملکرد برگ خشک در شرایط آبی (YP) و دیم (YS) محاسبه شدند . اختلاف بسیار معنی داری بین ژنوتیپها از نظر کلیه شاخص ها و عملکردهای آبی و دیم وجود داشت که بیانگر وجود ت نوع ژنتیکی در بین ژنوتیپ هاست و انتخاب برای تحمل به خشکی را امکانپذیر میسازد. محاسبه ضرایب همبستگی بین عملکرد برگ خشک در شرایط آبی و دیم و شاخصهای تحمل به خشکی نشان داد که ،MP، GMP و STI مناسب ترین شاخص ها برای غربال کردن ژنوتیپ های توتون می -باشند. با توجه به این شاخص ها و عملکرد بالا در دو محیط آبی و دیم بهترین ژنوتیپ های متحمل به خشکی در تبرتاش، ژنوتیپ های Nc55 و NC89×K394 و در رشت Coker347×Coker25 و NC89×K394 تشخیص داده شدند.کلیدواژه ها
تنش خشکی، شاخص های تحمل و هیبریدمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.