بررسی اثر تراکم بوته و الگوی کاشت بر اجزای عملکرد دانه و عملکرد نخود دیم
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT10_178
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 552
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد
چکیده
جهت بررسی اثر تراکم بوته و الگوی کاشت بر اجزای عملکرد و عملکرد دانه نخود سفید دیم توده محلی گریت، آزمایشی در سال زراعی 85-1384 در یک مزرعه دیم واقع در شهرستان نورآباد استان لرستان انجام گرفت. این تحقیق به صورت کرت های یک بار خرد شده(اسپیلت پلات) در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل فاصله بین ردیف کاشت 20، 30 و 40 سانتی متر به عنوان عامل اصلی و فاصله روی ردیف 8، 13، 17 و 22 سانتی متر به عنوان کرت های فرعی در نظر گرفته شدند . صفات ماده خشک کل، تعداد بوته در مترمربع، تعداد غلاف در بوته ، تعداد دانه در بوته، وزن صد دانه، عملکرد دانه و شاخص برداشت مورد اندازه گیری قرار گرفت. در بین اجزای عملکرد، صفت تعداد غلاف در بوته متغیرترین جز عملکرد بود، که عملکرد دانه را تحت تاثیر خود قرار داد، در حالیکه وزن صد دانه تحت تاثیر الگوی کاشت قرار نگرفت . نتایج به دست آمده نشان داد که تغییر الگوی کاشت و در نتیجه تغییر تعداد بوته در واحد سطح(تراکم)، اثر معنی داری بر اجزای عملکرد و در مجموع بر تولید ماده خشک کل و عملکرد دانه داشت، به طوری که در تراکم های 62/5 بوته در مترمربع با الگوی کاشت a1b1 (فاصله بین ردیف 20 سانتی متر و روی ردیف 8 سانتی متر) بالاترین عملکرد دانه به مقدار 2498 کیلوگرم در هکتار به دست آمد. بنابراین الگوی کاشت a1b1 در شرایط دیم منطقه نتیجه بهتری حاصل نمود.کلیدواژه ها
نخود دیم- الگوی کاشت، تراکم بوته، اجزای عملکرد و عملکرد دانهمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.