بررسی سیستم تولید عملکرد علوفه چند گیاه علوف های بهاره در کشت دوگانه با ذرت و سورگوم

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT10_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 910
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آذر جهانیان

دانشجوی دکتری زراعت دانشگاه تهران

محمد رضا چایی چی

دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

زهرا نصیری شهرکی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شاهد

چکیده

جهت افزایش کارایی بهره بردای از زمین سیستم کشت دوگانه می تواند موثر باشد . با توجه به نیاز بالای کشور به علوفه، کشت گیاهان علوفه ای پرمحصول در جایگاه خاصی قرار دارد. ذرت و سورگوم از جمله گیاهان تابستانه پرمحصول می باشند که قرار دادن آنها در سیستم کشت دوگانه، برای ایجاد تنوع و داشتن گیاهانی با سازگاریهای متنوع و افزایش کارایی استفاد ه از منابع، حائز اهمیت است و نیز می توان با کشت دو گانه آنها در تناوب با گیاهان زمستانه یا بهاره به سود اقتصادی قابل قبولی دست یافت . به منظور مقایسه سیستم کشت دوگانه تولید علوفه برای چند گیاه علوف ه ای بهاره با ذرت و سورگوم در کشت تابستانه، آزمایشی در سال 84 در مزرعه تحقیقاتی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران انجام شد. تیمارها ی علوفه بهاره شامل یونجه یکساله، اسپرس، جو بهاره، و تیمار آیش (نکاشت) به صورت طرح بلوک کامل تصادفی در چهار تکرار در اوایل فروردین ماه روی زمین اعمال شدند. در تناوب با این گیاها ن در اواسط تیر ماه کشت ذرت رقم SC704 و سورگوم رقم اسپیدفید به صورت آزمایش کرت خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار انجام گرفت . در بین گیاهان علوفه ای بهاره، گیاه جو به علت قدرت پوششی بیشتر و کنترل بهتر علفهای هرز، عملکرد علوفه بیشتری نسبت به سایر گیاهان داشت . ذرت عملکرد علوفه تابستانه بالاتری نسبت به سورگوم تولید نمود . اثر تیمارهای بهاره و نیز اثر متقابل آنها با تیمارهای تابستانه بر عملکرد علوفه تابستانه معنی دار شد و بیشترین عملکرد تجمعی از سیستم تولید علوفه ذرت در کشت دو گانه با یونجه یکساله به دست امد.

کلیدواژه ها

تناوب زراعی، کشت مخلوط، یونجه یکساله، اسپرس، جو، ذرت و سورگوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.