ارزیابی و تعیین غالبیت علف های هرز با شاخص های کمی در مزارع گندم و جو آبی استان آذربایجان شرقی
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT09_924
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 649
نویسندگان
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی
موسسه تحقیقات آفات و بیماریهای گیاهی تهران
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی
چکیده
با هدف بررسی و تعیین تر اکم، فراوانی و یکنواختی علف های هرز، طی پنج سال زراعی (از سال ١٣٧٩ الی ١٣٨٣ ) در تمامی شهرس تآن های استان مزارع گندم و جوآبی از مرحله ساقه دهی تا پایان مرحله خوشه دهی مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت . تعداد مزارع در هر شهرستان با رعایت سطح زیر کشت، و انتخاب آن ها بطور تصادفی و روش نمونه گیری از مزارع بطور سیستمات یک و مطابق الگوی W با استفاده از کادر 0/5*0/5 متر انجام گرفت . در نتیجه این بررسی تعداد 136 گونه علف هرز متعلق به ١٠٠ جنس از ٢٨ خانواده گیاهی شناسایی شد. خانواده های شب بو (Cruciferae) با ٢٠ گونه، گندمیان (Gramineae) با ١٧ گونه و کاسنی (Camposita) با ١٦ گونه به ترتیب بیشترین تعداد گونه گیاهی را بخود اختصاص دادند 87/5 درصد از علف های هرز جزوء دولپه ای ها (Dicotyledon) و بقیه جزء علف های هرز تک لپه ای (Monocotyledon) بود، همچنین 77/9 درصد از این علف ها جزء گیاهان یکساله و دوساله و بقیه از دائمی ها بودند . بر اساس نتایج این مطالعه علف ها ی هرز Alopecurus Polygonum ،.Chenopodium album L ،.myosuroides Hudson ، ،.Fumaria officinalis L ،.Adonis aestivalis L ،.aviculare L Descurainia sophia (L. ) ،.Galium tricornutum Dandy و Secale cereale L ،.Webb & Berth و Convolvulus arvensis L به ترتیب بیشترین میانگین تر اکم در متر مربع را در مزارع گندم و جو استان به خود اختصاص دادند.کلیدواژه ها
تراکم، فراوانی، یکنواختی، علف هرز، آذربایجان شرقی، گندم و جو آبیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.