بررسی صفات مرتبط با مقاومت به سرما در جو زراعی (Hordeum Vulgare L. )

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT09_910
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 550
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسداله فتحی هفشجانی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

سیروس محفوظی

پژوهشیار موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج

یعقوب صادقیان مطهر

استاد پژوهش سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی، تهران

چکیده

به منظور بررسی صفات مورفولو ژیکی و فیزیولو ژیکی و تعیین روابط آن ها با مقاومت به سرما در گیاه جو، تعداد ١٥ رقم و لاین پیشرفته جو بصورت مزرعه ای و گلخانه ای در غالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 82-1381 در ار اک مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند . صفاتی مانند درصد بقاء در مزرعه بعد ازتنش سرما، حالت ایستادگی بوته، تعداد پنجه، قطر ساقه اصلی، تعد اد روز تا رسیدن، طول برگ های شماره ٢ و ٣ روی ساقه اصلی، درصد آب طوقه و طول سلول محافظ روزنه بررسی گردید . میزان خسارت ناشی از انجماد مصنوعی طوقه (LT50) بر روی بوته های عادت داده شده به سرما در آزمایشگاه نیز تعیین گردید . ژنوتیپ های مورد آزمایش از نظر صفات در صد بقاء بعد از تنش سرما، LT50 ، حالت ایستادگی بوته، طول و عرض برگ های شماره ٢ و ٣، تعداد روز تا رسیدن کامل و تعداد پنجه در بوته اختلاف معنی دار داشته و روابط بین برخی صفاتمورفولوژیکی از جمله حالت ایستادگی بوته، تعداد پنجه، قطر ساقه اصلی و طول برگ ٢ و ٣ با صفات فیزیولوژیکی مانند درصد آب طوقه، درصد بقاء در مزرعه بعد از تنش، LT50، همبستگی معنی داری مشاهده شد. ژنوتیپ های شماره ٩ با LT50 =-14/4 درجه سانتیگراد مقاومترین و شماره های ١ و ٤ با LT50 =-3 درجه سانتیگراد حساسترین ژنوتیپ ها بودند.

کلیدواژه ها

جو، مقاومت به سرما، صفات مورفولو ژیک و فیزیولو ژیک، درصد بقاء در مزرعه، LT50

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.