ارزیابی مقاومت ژنوتیپ های پیشرفته گندم نان نسبت به سیاهک پنهان معمولی گندم
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT09_882
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 534
نویسندگان
معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم، سرارود، کرمانشاه
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم، سرارود، کرمانشاه
معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم، سرارود، کرمانشاه
چکیده
به منظور ارزیابی مقاومت ژنوتیپ های پیشرفته گندم نان نسبت به بیماری سیاهک پنهان معمولی (T. laevis) ، بذور ٢٧ ژنوتیپ با اسپورهای ١١ جدایه خالص عامل بیماری جمع آوری شده از مناطق مختلف استان کرمانشاه آلوده شدند . پس از رسیدن گندم و جمع آوری کل سنبله ها، سنبله های آلوده برای هر ژنوتیپ شمارش و درصد آلودگی آن ها تعیین گردید. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که ژنوتیپ های Sardari, Sardari//Ska/Aurifen, TP-13 و 1002-GBM نسبت به همه جدایه ها مقاومت کامل داشتند و ژنوتیپ های MOMCHIL/KATYA1 و OK82282// BOW/NKT/3/F4105W2. 1 نیز فقط به ١ جدایه واکنش نیمه مقاومت نشان دادند و در برابر سایر جدایه ها مقاومت کامل داشتند . این ژنوتیپ ها با پائینترین درجه حساسیت به سیاهک پنهان جزو برترین ژنوتیپ ها از نظر مقاومت بودند. ژنوتیپ TAM200/FUNDULEA با بالاترین درجه حساسیت به عنوان حساسترین ژنوتیپ بود . آزمایش مولتی پاتوتیپ با مقایسه الگوی مقاومت و حساسیت ژنوتیپ های پیشرفته با ژنوتیپ های افتراقی دارای ژن یا ژن های مقاومت مشخص نشان داد که بعضی از ژنوتیپ های مقاوم پیشرفته احتمالا دارای ژن های شناخته شده مقاومت Bt1, Bt4, Bt6, Bt9, Bt10, Bt11, Btp, Bt12 و Bt8, 9,10 می باشند که برای اثبات این مطلب باید از تست آللیسم استفاده شود . ژنوتیپ هایی که الگوی حساسیت و مقاومت آن ها مشابه با ژنوتیپ ها یافتراقی نبود، احتما ً لا ژن های جدید ناشناخته دارند.کلیدواژه ها
گندم نان، سیاهک پنهان معمولی گندم و ژنوتیپ های افتراقیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.