تهیه و آنالیز زغال فعال ازپوست میوه ها و خاک اره

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: نهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC09_445
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 15143
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامبیز تحویلداری

دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده شیمی

گیلدا فلاح نژاد

دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده شیمی

مستانه نعمت

دانشکده شیمی، ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران

مونا فراهانی

دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده شیمی

چکیده

کربن فعال شده عنوانی برای گروهی از کربنهای متخلخل می باشد. هر کدام از آنها بوسیله عملکرد کربن با گازها یا بوسیله کربن دار کردن مواد کربنی همزمان با عملکرد شیمیائی تولید می شوند. برای تولید کربن فعال از مواد اولیه گوناگونی استفاده می شود، از جمله این مواد می توان به هسته های میوه (هلو، گیلاس، زردآلو و … )، پوست میوه نارگیل و الیاف درخت آن، پوست گردو، زغال سنگ، تورپ، لیگنیت، سبوس یا پوسته برنج، خاک اره و کربیدها اشاره نمود. فرآیندهائی که برای تولید کربن فعال شده وجود دارند را می توان به دو دسته تقسیم کرد : ١- فعالسازی حرارتی در دماهای بالا، ٢- فعالسازی شیمیایی با استفاده از اسید فسفریک و کلرید روی و گازهای فعال کننده مانند بخار آب و دی اکسید کربن با توجه به کاربردهای گوناگون کربن فعال شده در حذف بو، مزه و رنگ مایعات گوناگون و جذب گازها در صنایع مختلف نظیر صنایع قند، داروئی، روغن کشی، نفت و گاز و تصفیه آب. عدم تولید این ماده با کیفیت و حجم مطلوب در داخل کشور، لزوم تولید کربن فعال با کیفیت بالا و قیمت مناسب مشخص می شود. در این مقاله سعی شده تا با مروری کامل بر تمامی روشهای تولید کربن فعال در مراجع، یک روش برای تولید کرین فعال از پوست میوه ها (بادام، گردو، پرتقال) و خاک اره انتخاب و در کوره آزمایشگاهی، فرآیند تولید با استفاده از بخار آب فوق داغ توسط گاز طبیعی و اکسیژن انجام شده وتستهای آنالیز جذب (متیلن بلو، ید) بروی این مواد به روش مقایسه ای صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

کربن اکتیو، کوره، بویلر آزمایشگاهی، تست متیلن بلو، تست ید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.