بررسی پایداری و مقایسه عملکرد لاین های سویا
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT09_555
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 535
نویسندگان
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان,
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان,
چکیده
با توجه به نیاز کشور به روغن خور اکی و پروتئین گیاهی معرفی ارقام جدید و پرمحصول سویا می تواند گام مهمی در جهت افزایش تولید دانه های روغنی باشد . به منظور ارزیابی لاین ها ی جدید سویا و معرفی ارقام پرمحصول و سازگار ، ٤ لاین خالص سویا به همراه دو رقم ویلیامز و سنچری (جمعًا شش تیمار ) به مدت دو سال در دو ایستگاه خوی و میاندوآب با هم مقایسه و ارزیابی شدند طرح آزمایش بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار بود . هر ساله بر روی نتایج حاصله تجزیه واریانس ساده انجام و در پایان دو سال بر روی نتایج هر منطقه تجزیه مر کب جداگانه و بر روی نتایج کلی نیز تجزیه مر کب انجام و میانگین داده ها به رو ش دا نکن با هم مقایسه شدند . ضریب همبستگی بین صفات نیز تعیین گردید و با استفاده از آماره های پایداری واریانس محیطی ، ضریب تغییرات محیطی ، اکووالانس ریک، ضریب رگرسیون، انحراف از خط رگرسیون ، ضریب تبیین و متد Rank تجزیه پایداری انجام گردید. براساس نتایج کلی لاین ١ Williams×Chippewa با متوسط عمل کرد ۳۷۹۷ کیلوگرم در هکتار برای منطقه خوی و مناطق مشابه (شمال استان آذربایجان غربی ) و لاین 2 Blackhawk×Granglbe با متوسط عمل کرد ٢۰۸۷ کیلوگرم در هکتار برای منطقه میاندوآب و مناطق مشابه آن (جنوب استان آذربایجان غربی) انتخاب و توصیه می شوند. در نتایج تجزیه پایداری نیزلاین ٢ Blackhawk×Granglbe به عنوان پایدارترین رقم از نظر عمل کرد دانه انتخاب گردید.کلیدواژه ها
سویا, عملکرد, دانه های روغنیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.