بررسی انتقال مجدد ماده خشک اندام های مختلف ارقام برنج در واکنش به تغییرات منبع و مخزن
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT09_417
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 812
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی(آمل)
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور، معاونت مازندران (آمل)
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران
چکیده
در گیاهان زراعی میزان انتقال مواد فتوسنتزی از منابع ثانویه به مخازن اقتصادی بخصوص در شرایط نامساعد اهمیت زیادی دارد . در این آزمایش تاثیر رابطه منبع -‐ مخزن برتوزیع و انتقال مجدد ماده خشک ارقام مختلف برنج در سال زراعی ١٣٨٢ در مؤسسه تحقیقات برنج کشور‐- معاونت مازندران با استفاده از آزمایش فا کتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار با دو عامل رقم و تیمار های محدودیت منبع و مخزن انجام پذیرفت . برای محاسبه انتقال مجدد ماده خشک اندام های مختلف هوایی شامل ساقه ، برگ پرچم و سایر برگ ها در زمان ٥٠ % گلدهی و رسیدگی میزان ماده خشک آن ها به طور جداگانه تعیین و با استفاده از رابطه مربوط به تعیین انتقال مجدد ماده خشک محاسبه گردید . میزان انتقال مجدد ماده خش ک (گرم در متر مربع )= میزان ماده خشک اندام های هوایی در مرحله گلدهی منهای میزان ماد ه خشک اندام های هوایی در مرحله بلوغ بجز دانه . نتایج بدست آمده نشان داد که ارقام مختلف از نظر انتقال مجدد ماده خشک ساقه ، برگ و برگ پرچم اختلاف معنی داری داشتند . از نظر انتقال مجدد ماده خشک ساقه رقم ندا و فجر بیشترین و رقم شفق کمترین مقدار را دارا بود اما از نظر انتقال مجدد ماده خش ک برگ رقم طارم بالاتر از سایر ارقام قرار گرفت و کمترین مقدار مربوط به رقم شفق بود . همچنین بیشترین مقدار انتقال مجدد ماده خشک برگ پرچم به رقم ندا و کمترین میزان به رقمطارم تعلق گرفت. از نظر انتقال مجدد ماده خشک ساقه، سایر برگ ها و برگ پرچم بین تیمارهای محدودیت منبع و مخزن نیز اختلاف معنی داری مشاهده شد . ضریب همبستگی بدست آمده نشان داد که بین انتقال مجدد ماده خشک و عملکرد دانه همبستگی مثبت وجود دارد اما این همبستگی معنی دار نبود.کلیدواژه ها
برنج، انتقال مجدد، عملکرد، محدودیت منبع و مخزنمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.