بررسی تاثیر غلظت محلول پاشی ریز مغذی بر خصوصیات کمی و کیفی ارقام پاییزه کلزا در منطقه ورامین

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT09_403
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 626
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد نصری

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین

منصوره خلعتبری

کارشناس ارشد کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین

گلناز پوری

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین

حمید رضا توحیدی مقدم

کارشناس ارشد کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین

چکیده

با هدف مطالعه و بررسی تاثیر غلظت محلول پاشی ریز مغذی ( ٠ و ٢ و ٤ در هزار) و ٣ رقم کلزا (Hyola-42, SLMO 46-Regentxcobra) آزمایشی بصورت طرح آماری فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در ٣ تکرار در سال زراعی 84-1383 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد واحد ورامین به اجرا در آمد . میزان کود مور دنیاز بر اساس تجزیه نمونه خا ک محل آزمایش مصرف گردید . در طی آزمایش یادداشت برداری های لازم ، انجام شد . نتایج حاصله از تجزیه واریانس نشان داد که ار قام مورد بررسی از لحاظ ارتفاع ، تعداد غلاف در بوته ، تعداد دانه در غلاف، وزن هزار دانه، عملکرد و عملکرد وروغن و شاخص برداشت در سطح ١% اختلاف معنی دار داشته بطور یکه رقم Hyola-42 با میانگین عملکرد ٣٦٧٠ کیلوگرم در هکتار (کلاس a) نسبت به رقم Reqentxcobra با میانگین عملکرد 2645/6 کیلوگرم در هکتار (کلاس c) 28 درصد برتری نشان داده است . هر چند ارتفاع SLMO46 در بالاترین کلاس آماری و Hyola-42 در پایین ترین کلاس آماری جای گرفت در بقیه صفات تحت بررسی حکایت از برتری Hyola-42 نسبت به ٢ رقم دیگر داشت . غلظت محلول پاشی بر روی تعداد غلاف در بوته ، تعداد دانه غلاف ، وزن هزار دانه ، عملکرد، درصد روغن ، عملکرد روغن و شاخص برداشت در سطح ١% اختلاف معنی نشان داد. بطوریکه غلظت B3 ا (4 در هزار ) در تمامی صفات ذ کر شده بالاترین میزان را بخود اختصاص داد . همچنین اثرات متقابل عامل نیز معنی دار گردید بطور یکه رقم Hyola42 وغلظت ٤ درهزار مواد غذایی ورقم Reqentxcobra وغلظت محلول پاشی صفر کلمات کلبدی : کلز ا، عناصرغذایی، رقم صفر (شاهد) به ترتیب در اولین و آخرین کلاس آماری جای گرفتند.

کلیدواژه ها

محلول پاشی، ریز مغذی، کلزا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.