اثرات برداشت دو منظوره از ارقام چاودار (Secale cereale) در مراحل مختلف رشدی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT09_368
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 573
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت اله مظاهری لقب

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

کامران براتی

دانشجوی سابق دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان

چکیده

کشت دو منظوره غلاتی مثل چاودار (Secale cereal) در اواخر زمستان و اوایل بهار به عنوان یک استرا تژی در جهت رفع کمبود علوفه حائز اهمیت است . به منظور بر رسی بهترین زمان برداشت علوفه و تعیین بهترین رقم چاودار ، آزمایشی به صورت طرح کرت های خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی ٤ تکراره به کار گرفته شد . ارقام چاودار شامل دا نکو و استراتوس کایا در سه سطح برداشت ، یک سطح بدون برداشت به عنوان شاهد و دو سطح دیگر شامل برداشت در مرحله ساقه رفتن و برداشت در مرحله پنجه رفتن بود ، مطالعه شدند . سطحبرگ، عملکرد علوفه ، کاه و عمل کرد دانه مورد مطالعه قرار گرفتند . ارقام از نظر عملکرد دانه با هم تفاوت داشتند . مراحل برداشت روی عملکرد علوفه اثر معنی داری نداشت . برداشت در اوایل پنجه زنی بر کاهشعملکرد دانه تاثیر معنی داری داشت . فقط عمل کرد دانه تحت تاثیر اثر متقابل رقم× برداشت قرار گرفت با این حال ، هیچ گو نه اثر متقابلی روی صفات دیگر وجود نداشت . چاودار رقم استراتوس کایا به دلیل برتری عمل کرد دانه و داشتن پروتئین بالاتر نسبت به رقم دانک و قابل توصیه برای منطقه همدان میباشد

کلیدواژه ها

کشت دو منظوره ، چاودار، علوفه قصیل ، عملکرد دانه ، عملکرد کاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.