مطالعه مدیریت کود اوره بر میزان انتقال مجدد ماده خشک در ارقام مختلف برنج
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT09_326
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 624
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زراعت، مجتمع آموزش عالی علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشگاه مازندران
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، مجتمع آموزش عالی علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشگاه مازندران
عضوء هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور
استادیار گروه خاکشناسی، مجتمع آموزش عالی علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشگاه مازندران
چکیده
به منظور مطالعه مدیریت کود اوره بر میزان انتقال مجدد ماده خشک ارقام مختلف برنج آزمایشی در سال ۱۳۸۴ در معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور (آمل) اجراء شد . آزمایش بصورت کرت های دوباره خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار با سه عامل مقادیر کود اوره (سه سطح )، تقسیط کود اوره (سه سطح ) و رقم (طارم، شفق و هیبرید GRH1) انجام گرفت . نتایج نشان داد که مقادیر و تقسیط کود اوره بر مقدار انتقال مجدد ماده خش ک کل اندام های هوایی ، ساقه و برگ ها (غیر از برگ پرچم ) اثر معنی دار داشته ، بطوریکه در بین ارقام بالاترین انتقال مجدد ماده خشک ساقه (69/15 گرم در متر مربع) و کل اندام هوایی (78/98 گرم در متر مربع ) مربوط به رقم شفق بود که در سطح ۱۰۰ کیلوگرم کود اوره و تقسیط نوع اول مشاهده شد . بیشترین مقدار انتقال مجدد ماده خش ک در برگ ها (غیر از برگ پرچم ) متعلق به برنج هیبرید GHR1 و در سطح ۲۰۰ کیلوگرم اوره در هکتار و در تقسیط نوع اول بدست آمد (6/23 گرم در متر مربع ). همچنین برنج هیبرید GHR1 دارای بیشترین مقدار انتقال مجدد ماده خشک در برگ پرچم بود که تحت تاثیر مقادیر و تقسیط کود اوره قرار نگرفته و بنظر می رسد که این اندام بیشتر در فتوسنتز جاری بعد از گلدهی نقش دارد تا در انتقال مجدد . بر اساس نتایج بدست آمده در رقم طارم برگ پرچم نه تنها در انتقال مجدد مواد نقشی ندارد بل که خود نیز به عنوان یک مخزن مواد فتوسنتزی عمل می کند.کلیدواژه ها
انتقال مجدد، کود اوره، تقسیط، ماده خشک، ارقام برنجمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.